Det sier Astrid Stangness ved Berg-Hansen Nord-Norge i Harstad.

– Vi har i sommer hatt direkteavganger stort sett de fleste dagene i uka. De fleste er tidlig ute med å bestille sine turer, sier Astrid.

– Det er få restplasser å oppdrive for dem som har akutt behov for å dra de nærmeste dagene, sier Stangness.

Hun har helle ikke opplevd avbestillinger på grunn av at det har kommet noen flotte soldager i nord.

– Nei, det skjer ikke. Det er for dyrt å avbestille. Eller så skal du ha en meget god legeerklæring, sier hun.

Rimeligst

– Som i tidligere i år er det rimeligst å reise i ukene rundt skolestart i midten og slutten august direkte fra Evenes, sier hun.

Det viser også restplassene hos turoperatør Ving. De har mandagsavganger fra Evenes til Bulgaria. Mandag 30/7 må en ut med 6195 kroner per hode for en uke. Velger en samme reisemål mandag 20. august var prisen nede i 2.585 kroner per hode, da vi sjekket prisene hos selskapet fredag 20. juli.

Reiseoperatør Apollo har restplasser til Split i Kroatia onsdag 24. juli. Her må en minimum ut med 7.000 kroner er hode for en tur. Reiseoperatør Apollo hadde også restplasser på avgangen fra Harstad til Burgos tirsdag 14. august. Her er prisen mellom 5.-7.000 kroner for de rimeligste restplassene.

Reiseoperatøren har satt ned prisene med noen av sine reisemål med noen tusenlapper på flere av sine reisemål.

Reiseoperatører TUI tilbyr seter på fly til Mallorca på tirsdag, 14. august finner vi de rimeligste restplassene til rundt 8.000 kroner per hode for en uke. De har også setter på Evenes-avgangen til Gran Canaria for seks tusen kroner til åtte tusen kroner per hode for to uker. Kroatiaspesialisten er også en av flere operatører som tilbyr reiser fra Evenes til Split i sommer. De har sine avganger på søndager. På avgangen 22. juli fant vi restplasser for i underkant av 8.000 kroner per hode for en uke.

Neste sommer

– Svært mange er godt i gang med å planlegge tur til varmere strøk i 2019 nå. Kroatiaspesialisten er en av dem som allerede ute med sine hoteller for dem som reiser direkte fra Evenes, sier Stangness.

– Vi har også mange innom som nå bestiller sine vinterturer. De er også svært tidlig ute for å få plass på sitt favoritthotell. Og til en fordelaktig pris, sier Stangness, som til daglig jobber med gruppereiser ved Berg-Hansen Nord-Norge i Harstad

– Nå i juli og august kan det bli svært varmt i området rundt Middelhavet. Derfor anbefaler vi reisende å teste ut Nord-Spania og Portugal. Det er bedre klima der for oss nordboere akkurat i disse tider. Det kan være heftig å stå i en olivenlund på Mallorca med i 37 varmegrader, sier den erfarne reisekonsulenten ved Berg-Hansen Nord-Norge i Harstad, Astrid Stangness.

BELEGG: – De fleste direkteavgangene fra Evenes til varmere strøk i juni og juli har fullbooket, sier Astrid Stangness ved Berg-Hansen Nord-Norge i Harstad. Foto: Tore Skadal Foto: Picasa