Wærness flyttet for ett år siden til Oslo med samboer Misty Austfjord. Der har han de siste årene utvidet sitt karrieregrunnlag, og opptrådt på en rekke store arrangementer, eventer og konserter.

28. juni står Magnus hjemme og lager mat til samboeren og seg selv. Han får et alvorlig anfall, pådrar seg kraftig 2. grads forbrenning, knekker en finger og slår seg både i hodet og munn.

Ambulanse tilkalles, og seks minutter senere er ambulansepersonell på plass. Ifølge Magnus skjedde det meste i rask rekkefølge deretter.

Ondartet kreftsvulst

– Under en MR-scan fant de en svulst på venstre side av hjernen i mitt motoriske cortex, som igjen har forårsaket et epileptisk anfall.

– Jeg ble umiddelbart innlagt på Nevrologisk sengepost på Ullevål, som først trodde at dette var en godartet svulst som de kunne holde under observasjon fremover.

– Det viste seg derimot å være en ondartet kreftsvulst, mye større enn først antatt, og jeg ble derfor overført til Nevrokirurgisk på Ullevål for å opereres, skriver Wærness på sin egen Facebook-konto.

Opptrådte timer før operasjonen

Torsdag får undertegnede en timelang samtale på telefon med Magnus. Til å ha vært gjennom sitt livs tøffeste kamp de siste ukene, er det en usedvanlig positiv, åpenhjertig og ikke minst optimistisk Magnus som har en krystallklar målsetting:

– Jeg skal tilbake på scenen igjen. Jeg valgte før operasjonen å spille inn flere videoer med både egne og andres låter, da jeg ikke viste hvor lenge det kunne gå, om i det hele tatt, jeg kom til å kunne spille eller synge igjen etter inngrepet.

To timer etter at jeg fikk beskjeden om at jeg hadde hjernesvulst og måtte opereres, spurte jeg legen om jeg kunne få permisjon noen timer før operasjonen for å synge « I dreamed a Dream» fra Les Misérables på arrangementet Broadway Backwards på Oslo Pride Festival, noe han sa var greit.

Vil bli helt i orden

Mine to første instinkt da jeg våknet etter operasjon var derfor;

– Hvor er Misty, hvordan har hun det, og deretter sjekke om jeg fortsatt kunne synge og spille gitar.

– Det ble jeg før operasjonen gjort oppmerksom på av kirurgene kunne være en risiko for at jeg ikke kunne. Hukommelsessvikt og lammelser i høyre side kunne skje, noe som for mitt tilfelle delvis har skjedd. Jeg sliter litt med det høyre beinet, og bruker stokk eller krykker ved behov.

– Høyre arm fungerer heller ikke perfekt, men heldigvis sier legene at dette vil med opptrening bli helt i orden igjen, forteller Magnus.

Konsert om en uke

Som følge av hendelsen har Magnus måtte avlyse en rekke opptredener i juli, men tar utrolig nok sikte på å stå på scenen igjen allerede neste fredag.

– Jeg både håper og tror det skal la seg gjøre. Da skal jeg gjøre en jazzkonsert i crooner- sjangeren i Fredrikstad, en sjanger jeg er veldig komfortabel med. Jeg kan bruke både hatt og stokk, samt sitte på en barkrakk, (som Frank Sinatra red anm.).

– Skal gjøre mitt beste

Kalenderen videre fremover er også ganske hektisk. Med unntak av i august, der jeg har måttet kutte 10–12 opptredener, har jeg valgt å ikke avlyse noen av jobbene utover høsten.

– Jeg skal gjøre mitt beste for å levere på et høyt nivå. Det er tross alt ingen som vet at jeg har vært alvorlig syk, sier Magnus som røper at han om ikke lenge er tilbake i hjembyen for å opptre.

– En opptreden på Ludo ved UiT er mitt første oppdrag. Så gleder jeg meg stort til å stå for underholdningen i forbindelse med julebordene i Nordic Hall. Der skal jeg presentere to ulike nye show, sier han.

Ikke nok superlativer

Å høre en person, som for ni dager siden lå på operasjonsbordet med åpen hjerne, snakke så full av optimisme og pågangsmot, gjør inntrykk.

Han har klokkertro på at han skal komme tilbake, men ønsker å påpeke at også andre skal ha æren for at ting har gått så bra.

– Jeg må skryte uhemmet av alle på Ullevål sykehus, skadelegevakten og ikke minst ambulansepersonellet som var på plass i leiligheten vår 6(!!) minutter etter at Misty ringte 113! Det finnes ikke superlativer gode nok for oppfølgingen, servicen, effektiviteten og behandlingen jeg har fått i løpet av de siste ukene, sier Magnus Wærness.