Undervisningen skulle regnes som godkjenning for deler av kurset. Uten trafikalt grunnkurs, får eksempelvis ikke ungdommene lov til å kjøre opp til lett motorsykkel. Noen av dem ga opp å vente på byråkratiet, og kjøpte seg den manglende opplæringen i det private markedet.

Forglemmelse

Problemet var at skolen ikke hadde søkt Statens vegvesen om godkjenning for trafikalt grunnkurs i forkant av oppstart. Skolen ble etter hvert godkjent i henhold til kravene, og kunne gjennomføre deler av kurset som planlagt, og melde dette inn.

I et brev til elevene og foresatte sendt 4. juli fra rektor Grete Jacobsen beklaget skolen situasjonen. Målet var på dette tidspunktet fortsatt å få undervisningen godkjent som en del av grunnkurset, men ingenting var avklart.

Saktegående

Fylkesmannen hadde sett på saken og sendt svarbrev til Statens vegvesen og skolen. Skolen måtte avvente svaret fra vegvesenet, stod det i informasjonsbrevet.

Byråkratiets hjul arbeider som kjent sakte. Altfor sakte for forelder Lise Sørtømme. Hun har en sønn som skal begynne på skole på Senja i august, og hadde virkelig hast med å få kjørt opp til lett motorsykkel nå i sommer.

– Det virket ikke som skolen gjorde så mye mer for å rydde opp i situasjonen. Litt skuffende, mener Sørtømme.

Løsningen

– Jeg ringte derfor Statens vegvesen i Bodø for å pushe på. Der kunne ingen hjelpe. Folk var på ferie. Etter mye om og men gikk ferden videre til Vegdirektoratet. Da vi til slutt fikk tak i rette vedkommende, var godkjenningen i boks etter noen dager.

– Jeg forstår at ting ikke er så enkelt nå i ferietiden, så direktoratet skal ha takk for at de var så imøtekommende.

– Slik jeg forsto rektor ved Seljestad, la hun inn den nødvendige informasjon på data denne uken, mens hun selv var på ferie, så snart godkjenningen fra direktoratet forelå. Saken løste seg heldigvis. Det er tross alt det viktigste.

Hjelper å mase

– Jeg har imidlertid en mistanke om at det kunne gått uker eller måneder før dette hadde gått i boks, hvis ikke foreldre hadde tatt affære og «mast» det sentrale byråkratiet i gang, poengterer hun.

– Nå satser både jeg og sønnen min på at undervisningen med kjørelærer skal gå raskt og knirkefritt, slik at han får kjørt opp før han skal flytte til Senja, slutter Sørtømme fornøyd.

HT har ikke lykkes i å komme i kontakt med Seljestad-rektor Grete Jacobsen.