Syndelista til mannen i 30-årene er svært lang. Episodene som har utløst tiltalebeslutningen skjedde nylig. Det sier noe om alvorlighetsgraden når statsadvokatene i Troms og Finnmark tar affære på så kort varsel. Da mener påtalemakten at det haster med å få kontroll over tiltaltes utagerende oppførsel.

Blotting

5. juni i år skal han ha sparket til en politikvinne på leggen, i forbindelse med et ordensoppdrag på Voksenopplæringen i Harstad. Han nektet også å forlate undervisningslokalene på anmodning, brukte høy stemme og hevdet at de ikke hadde rett til å be han forlate, heter det i tiltalebeslutningen.

27. juni spyttet han ifølge politiet mot ansiktet til en politimann, I samme slengen skal han drapstruet den samme kvinnelige politibetjenten som han tidligere i måneden hadde sparket. Han trakk også ned buksa og viste henne sin penis.

Trusler

Samme dag sendte han flere tekstmeldinger til sin nabo, hvor han blant annet ba naboen om å reise til helvete. Da meldingene fortsatte, på tross av at naboen ba han slutte, ble politiet tilkalt.

2. juli i år reagerte han voldsomt da ordensmakten nektet å utlevere han gjenstander tatt i beslag. Mannen skal ha forsøkt å trenge seg inn på lukket område på politistasjonen. Han dyttet til en betjent, slo en annen person i bakhodet, og opptrådte så utagerende at politiet måtte sette på han håndjern for å få kontroll med han.

Spyttet og sparket

5. juli i år, i ekspedisjonslokalet på Harstad politistasjon, spyttet han en politibetjent i ansiktet så hardt at betjenten fikk deler av spyttet inn i sin munn.

Samme dag, på Harstad sykehus i forbindelse med fremstilling for lege, sparket han to politibetjenter i leggen etter tur.

Advokat Kjetil Krokeide er oppnevnt til mannens forsvare. Rettssaken går av stabelen onsdag denne uka i Trondenes tingrett.