Flere barn og unge skal finne gleden med havsport! Ildsjelene Jørn og Kristian drar i gang kajakkurs for ungdom i alderen 14–17 år. 8 heldige påmeldte har fått plass på det populære tilbudet, som er gratis for deltakerne. Dessverre har vi måttet avvise noen i denne omgang da kurset var fullbooket, sier Jørn.

Primus motorer for dette kurset, Jørn Hjellnes og Kristian Hyllestad, sier at moro, glede og mestring av kajakken vil være hovedfokus. De legger selvfølgelig også stor vekt på at denne moroa skal gjennomføres på en måte som ivaretar sikkerheten til alle deltakerne. Derfor har de også med seg en hjelpeinstruktør, Sigurd Utnes, 18 år. Han har allerede flere års padleerfaring og har gått både grunn- og teknikkurs.

Ønsker å takke

Padleinstruktørene ønsker å takke for gaver gitt av Sparebankstiftelsen, og Gjensidigestiftelsen. Rausheten fra disse to instansene har muliggjort innkjøp av 12 kajakker og fullt utstyr med tørrdrakt/øvrig bekledning til 17. Dette gir oss mulighet til å tilby padling til familier og unge som ikke har eget utstyr. Med det blir padlesporten tilgjengelig for fler, sier de to entusiastisk.

Ungdomskurset

I fjæra ved Harstad Camping boltrer 6 ungdommer seg i vannet. Noen i kajakken, andre under den, flytende i vannet eller i ferd med å komme seg opp i den. Flere står i kajakken og holder balansen i dyp konsentrasjon. Det er tydelig at ungdommen har det bra i vannet, de har mye glede ved utfordringene de har fått av instruktørene. Hos den ene observeres vannfylte bein i pausen. Det må bare være iskaldt å ta fjorden inn i tørrdrakten! Det legger ingen demping på ønsket om å komme ut i vannet igjen. Drakt og klær blir skiftet til tørre, og så bærer det ut til mer vannaktivitet.

Synnøve Lossius, 04-er, sier det er artig å lære og prøve ut teknikker. Spesielt syns hun det er nyttig med egenredning. De to eldste, Birk Evensen og Mathias Jakobsen Arnesen (01-ere) har begge padlet før. Birk har padlet siden han var liten, mye sammen med sin far. Nå ønsker han å bli en selvstendig padler, slik at han kan komme seg ut på egen hånd. Han er nysgjerrig på de teknikker han kan lære på kurset. Mathias har fått vekt padleinteressen av sin mor. Han har padla en del i Rossfjord når han besøker bestemoren. Han syns det er viktig å kunne komme seg opp i kajakken, både når han padler alene og sammen med andre.

Planer om flere aktiviteter

Kristian og Jørn har allerede arrangert åpen dag for barn og unge den 27 juni. Det var en kjempesuksess, med 15 barn og unge i vannet.

Om fremtidige aktiviteter kan jeg bare sitere Jørns facebookstatus: «Fantastisk fullbooket ungdomskurs med venteliste ... Inspirerende ungdom. Herlig pågangsmot. Godt vær. Kan man be om mere? Jadda. Vi peise på med flere kurs å arrangement for barn og unge utover sommeren. Så bare følg med her (HPK Facebook).»

Her er lita jente i rosa lue. Fra åpen dag 27. juli. Foto: Remi Nyheim
Instruktørene og alle deltakerne på et tidligere kurs. Fra venstre: Sigurd Utnes, Kristian Hyllestad, Sigrid Olsen, Karoline Oseth, Synnøve Lossius, Johannes Hyllestad, Mathias Jakobsen Arnesen, Birk Evensen, Jørn Hjellnes. Foto: Silje Espejord
Fra venstre: Synnøve, Johannes, Sigrid og Karoline. Foto: Kristian Hyllestad
Det hører med til kurset å havne i sjøen, men det fikser man. Foto: Ida Marie Kleming