Kommunen har for lengst sørget for asfaltert parkeringsplass. Ifølge Olsen var den stappfull klokka 09.00 tirsdag morgen. Så kom «halve byen» kjørende for å nyte godværet og det vakre utfartsstedet.

– Det er verken veien ned til Gressholman eller parkeringsplassen designet for å ta unna. Resultatet ble fullstendig Texas. Folk villparkerte langs veien nedover. Det var knapt plass til å passere noen steder, poengterer han.

– Akkurat nå pågår det klargjøring av tomter og restaurering av et hus ved Gressholman. Vi hadde bestilt en semitrailer med varer og en lastebil med fyllmasse. Lastebilen måtte vi bare avbestille, men traileren kom helt fra Trøndelag. Vi hadde ikke noe valg. Både politiet og parkeringskontoret måtte i sving for å spore opp bileiere, og rydde vei ned til sjøen.

– Slik kan det ikke fortsette. På sikt må noe gjøre med både parkering og veien. Om det er penger eller andre ting det står på, skal jeg ikke spekulere i, sier Olsen.

– Det er typisk at pågangen av folk øker dramatisk når de varmeste sommerdagene kommer. Vi har nå utsatt alt arbeid på Gressholman til torsdag morgen, når været er meldt å bli kjøligere.

– Generelt ber jeg folk vise mer hensyn. Er det stappfullt bør man kanskje revurdere, snu og finne en annen plass den dagen? Husk at det alltid skal være mulig for nødetater som brann og ambulanse å komme til. Men det spørs hvordan det hadde gått, om det hadde skjedd noe i dag, påminner Olsen.

Gressholman sliter med å svelge unna når halve byen vil dit samtidig. Foto: Arkiv - Frank R. Roksøy