Dersom du klarer å bli såpass full at du merker at du blir sterkt religiøs – ja så har du ferie. Fullstendig frigjort fra all hverdag og ondsinnet virkelighet. Ferie er å rømme fra hverdagens elendighet og over i en himmelsk beruselse. Det er som å komme sterkt beruset til himmelen. Herlig!

Nye festlige undersøkelser viser at 29 prosent av innbyggerne i Troms mener det drikkes for mye alkohol foran ungene. Spesielt i ferien. Undersøkelsen er gjort av alkoholvettorganisasjonen AV-OG-TIL. Det er all grunn til å stille spørsmål ved en undersøkelse gjort av en alkoholvettorganisasjon. Folk flest vet at kombinasjonen av alkohol og vett er fullstendig umulig. Selve meningen med alkohol er at vettet skal bli borte. Helt borte. Totalt borte! Det denne undersøkelsen først og fremst viser er vel at hele 71 prosent av folket ikke sier at vi drikker for mye verken foran eller bak ungeflokken. Sannsynligvis betyr det at hele 71 prosent av folk flest mener at promillenivået er altfor lavt i ferien. Foran ungene. I familiens lune arne. Vi konsumerer og drikker altfor lite alkohol. I alle fall i ferien. Sånn kan det ikke fortsette. Her må det virkelig settes inn et støt (en støyt) eller tre sånn at konsumet kommer opp på et anstendig religiøst og akseptabelt nivå. Vi bør i alle fall ikke bli liggende på et lavere nivå enn Sverige eller Finland der folk vet hvor viktig drikking er i den voldsomme sommervarmen her nord.

Så finnes det også avholdssyke, knusktørre sterkt moralistiske mennesker som på tross av alle meningsmålinger påpeker at vi drikker for mye foran ungene. Ungene kan ta skade av det. Leverskade- tror jeg. Og der er jeg faktisk helt enig. Vi må holde ungene borte fra alkohol og drikking både på offentlig sted og på mindre offentlige steder. Ungene må rett og slett bort. I alle fall i ferietida. Unger er alltid et problem. De hyler og skriker og skal ha mer av alt. De maser og tigger om både omsorg og kjærlighet. Alltid må de passes på. Unger er så meningsløst sårbare. De er verre enn kona. De tar til tårene for de minste bagateller. Det er et slit og et ork med unger – spesielt i ferien når vi virkelig skal nyte livet og alt annet flytende som kan nytes i bøtter og spann. Alkohol og unger passer veldig dårlig sammen – derfor må ungene bort. Langt bort. Lengst mulig bort. Send den bortskjemte sutrete rampungen til bestemor på landet der livet er geitost, surmelk og rabarbra. Send ungene på feriekoloni. Send ungene hvor som helst når som helst – uansett. Hvorfor er det bare lakseoppdrett som er lønnsomt ute i Distrikts-Norge? Hva med et skikkelig stort oppdrettsanlegg for unger der de kan fores og vokse seg store, sterke og robuste – attraktive for det store arbeidsmarkedet? Lus er mye mindre farlig enn alkohol. Ja, nå er det på tide at vi tenker på ungene. Først og fremst er det de vi må tenke på. Derfor må de fjernes. I bobilen og i den gamle vindskeive campingvogna kan religiøse festdager (ferie) bli altfor sterkt for sarte og lettskremte småunger som ikke tåler at pappa ligger i gresset og hoier og synger drikkeviser sammen med naboen – mens mamma tar naken-selfie sammen med en annen nabo av motsatt kjønn. I nabo-mobil-bobilen. For mange unger kan sånne opplevelser gi ubehagelige ferieminner, påstår opprørte og inntørkede avholdsfolk. Unger får nerveutslett av festlige foreldre. Unger liker ikke foreldre som oppfører seg som unger. Og når helt nye undersøkelser faktisk viser at bare 29 prosent av folket mener at vi har for høy promille i ferien – så må vi ta hensyn til det store flertallet som åpenbart mener at vi drikker altfor lite. Derfor skal ferien brukes til en kraftinnsats for å øke alkoholkonsumet midt i sommerens religiøse fest. Ferien! Da er det eneste forsvarlige å finne et trygt bomberom eller andre tett beskyttede bekvemmeligheter til ungene. Moralen er: Øl smaker best i varmen når ungene er ute i kulda! Den satt!