Han stiller for tida maleriene sine ut hos Harstad Kunstforening i Tore Hunds gate, i den gamle bydelen som tidligere gikk under navnet Chicago.

Men han var så frustrert over forholdene, at han allerede etter andre dag av utstillingen, holdt på å rive ned hele utstillingen.

– Her er det kun neon lystoffrør fra 1960-tallet i taket som belyser bildene. Det er er vanlig i alle andre gallerier at man belyser bildene med spotlighter. I tillegg har de dekket vinduene med rullegardiner som slipper inn et dårlig blast lys. Bildene kommer ikke til sin rett her, og det gir ikke publikum noen gallerifølelse å være her, sier en frustret kunstner.

Han understreker at dette ikke er kritikk mot styret eller ledelsen Harstad Kunstforening. Han forstår at de ikke har midler, men han viser til for eksempel Galleri Apotheket på Stokmarknes, som nylig gjorde et rimelig bruktkjøp av spotter til galleriet. Han setter et stort spørsmålstegn ved at det skal koste 200.000 kroner å kjøpe inn spotter til Harstad Kunstforening.

– Beliggenheten av lokalene er dessuten i bakevja av byen. Jeg ruslet rundt i sentrum og ser flere egnede tomme lokaler som godt kunne vært brukt som galleri. For eksempel så jeg ypperlig lokaler der gamle Matbaren lå, eller i bygget ved siden av Thon-hotellet. Et galleri bør ligge i sentrum der folk går i gatene, mener han.

Parkeringsforholdene utenfor er heller ikke mye å lokke besøkende med. Det er kun noen få plasser utenfor, som ofte er i bruk av andre på dagtid.

Han mener kommune eller næringsliv bør spytte i mer, slik at Harstad kan ha kunstforeningslokaler som er en kulturby verdig.

– Harstad er en kulturby med festspillene som er kjent over hele landet. Da må byen presentere høyere standard til utstillere, sier han.

Utstillingen åpnet like etter at festspillene var over, og Fagerheim tror det kan ha påvirket besøkstallet å ha utstilling når «festen er over».

– Jeg vil bare at publikum skal få en opplevelse av å være i et galleri og ikke måtte gå skuffet hjem. Besøkstallene på utstillingen min har vært rundt 20 personer, og det er en katastrofe, sier han.

Utstillingen henger til søndag, da skal bildene videre til Oslo før New York.

Les Harstad Kunstforenings svar her