Harstad Kunstforening har over flere år jobbet for å få bedre belysning med spotter i lokalene. I to omganger har de fått støtte fra Norske Kunstforeninger. Halvparten av spottene de trenger er allerede kjøpt inn, men montering gjenstår.

– Det blir bedre belysning snart, sier styreleder Merete Kamsøy (bildet) i Harstad Kunstforening.

Les kritikken fra kunstner Kjell Fagerheim her

Men hun er ikke enig med kunstneren at vinduene burde vært kledd inn med plater. Hun tror det kun vil gi en inestengt følelse.

De har ikke mottatt klager fra andre kunstnere som har stilt ut hos dem. Siden 2006 har de hatt rundt ti utstillinger i året.

– Lokalene våre har vært godkjent av andre kunstnere, sier hun.

Harstad kommune og fylket støtter allerede kunstforeningene med henholdsvis 47.000 og 60.000-70.000 kroner i året.

– Selvfølgelig hadde vi ikke sagt nei takk, om de vil støtte oss med flere midler, men de går allerede inn med betydelige summer. Om vi skulle få flere midler så ønsker vi oss at det kan brukes til for eksempel ei halv stilling, som kan drive fram prosjekter på vegne av foreningen, sier hun.

De kjenner seg ikke igjen i dårlige besøkstall. Utstillingen de satte opp i festspilluka, hadde et besøk på 550 personer.

– Utstillingen til Fagerheim er ikke i regi av kunstforeningen, han har leid lokalene våre. Jeg beklager at han opplever få gjester, men vi kjenner oss ikke igjen i dette. Men jeg tror også at trykket på kulturopplevelser under festspillene, kan medføre lave tall etterpå dessverre.

Hun legger til at kunstforeningen ikke kun driver galleri, så når de skal se seg om etter lokaler er de nødt til å ha god plass til både barnekunstskole, grafikk- og keramikkverksted, lagerplass og egen kunstsamling.