– Jeg har aldri hatt noe imot fri konkurranse, og heller ikke at dette matmarkedet stikker innom byen noen få dager om sommeren, sier Vahl.

– Vil tjene alle om de flyttet

Han stilte etter matmarkedets besøk i fjor spørsmål ved hvorfor de absolutt måtte okkupere byens mest populære og brukte parkeringsplass.

– Det samme kan jeg gjerne reise spørsmål om i år også, da jeg fremdeles mener både de og sentrum for øvrig ville vært tjent med om de holdt til på et annet av sentrums åpne rom. Både Generalhagen og UiTs parkeringsplass ville kunne egnet seg godt, sier Vahl.

– Det jeg derimot i år stiller spørsmål ved, er hvorvidt de opplysninger jeg har fått fra flere om at det i enkelte boder ikke kan betales med kort, og at det heller ikke er mulig å få kvittering, er riktige.

– Dersom dette stemmer, er det all grunn til å reise spørsmål om hvilke rutiner som blir pålagt disse, mener Vahl.

Burde gjelde for alle

–Alle som driver virksomhet i Norge er pålagt strenge krav i forhold til kassaapparat, bankterminal, føring av kassadagbok og MVA-registrering, for å nevne noen eksempler.

– Dette burde selvsagt gjelde for alle som driver torgsalg eller annen type salg som genererer betydelig omsetning, enten de er norske eller utenlandske. Dette må det ryddes opp i snarest, sier Håkon Vahl.

På torget i Harstad er det flere boder for tiden. Etter det Harstad Tidende har observert, er det vanlig at handel foregår med kontanter, og uten kvittering for kjøpet.

Trafikk avler trafikk

Da Harstad Tidende var innom Mat av Vahl for å få en kommentar til årets matmarked, måtte vi vente nærmere en halv time for å få innehaveren i tale. Butikken bugnet av folk, og køen av mathungrige strakte seg fra disken til inngangsdøren.

– Jeg har sagt det før, men gjentar det gjerne.

– Trafikk avler trafikk, og markeder som dette trekker folk til byen og skaper liv og røre.

– Dette er noe alle tjener på, men med litt bedre koordinering og samarbeid er jeg sikker på at dette vil kunne bli enda større og mer populært enn i dag, sier Håkon Vahl.