Stolpejakta passerte 1.127 deltakere

Det er mange flere enn ved samme tidspunkt i fjor.

JAKT: Stolpe nummer 57 ble besøkt av disse to stolpejegerne, som med både kart og app fornøyd kunne konstatere at de fikk registrert en av de svarte (vanskeligste) stolpene.   Foto: Foto: Privat

DELTAKELSE: Gratis kartbrosjyre kan hentes ved Servicetorget på kommunehuset samt hos sportsbutikkene og hotellene i byen.  Foto: Foto: Privat

nyheter

– Det er registrert 29771 stolpebesøk, noe som gir et gjennomsnittlig stolpebesøk på 26, melder Bård Skjønhaug i Harstad Orienteringslag, som skryter av engasjementet til Harstad-tolket.

– I tillegg kommer de som bruker penn og papir og registrerer seg senere. 75 personer har funnet alle 70 stolper. Selv om været har vært så som så er folk fantastisk flinke til å være ute.

Harstad er sammen med Rana kommune de eneste som tilbyr Stolpejakten i Nord-Norge. Rana har til sammenligning til nå 403 stolpejegere med et snitt på 14 stolpebesøk, opplyser Bård Skjønhaug i Harstad Orienteringslag.

– Stolpejakta går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan skanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.


Tar nye steg i Stolpejaktens andre år:

Utvider kjempesuksessen

Debutåret ble en kjempesuksess for Stolpejakten. Nå slår Harstad O-lag på stortromma igjen.

 

– De fleste stolpene er lette å finne i området sentrum/Harstadåsen. I tillegg er det 10 enkle stolper i Folkeparken.

– Stolpejakta er lagt til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet. Stolpejakta er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet.