Se Harstad som bakteppe i helsprø musikkvideo

8. juli slapp gruppa Different Kinds of Stars sin debutsingel, «Robbery».

SLIPP: Søndag 8. juli slapp gruppa Different Kinds of Stars sin debutsingel, «Robbery». Den er spilt inn i Harstad under Festspillene i Nord-Norge. Nikoline Spjelkavik (Andøy) og Victoria Røising (Fredrikstad) som er vokalistene i det bandet har hatt med seg filmfotograf Catharina Wandrup (Oslo) på prosjektet.   Foto: Catharina Wandrup

BAND: Bandet «Different Kinds of Stars», som for øvrig bare later som om de er et band, slapp singelen «Robbery», 8. juli. Nikoline Spjelkavik (Andøy) og Victoria Røising (Fredrikstad) i gruppa Different Kinds of Star.   Foto: Catharina Wandrup

VIDEO: –Helt overveldende, mener Nikoline Spjelkavik (Andøy) og Victoria Røising (Fredrikstad). Her et bilde fra videoen.  Foto: Picasa

  Foto: Catharina Wandrup

INNSPILLING: Mens Festspillene gikk sin vante gang tagget de på biler, satte fyr på ting, og spradet halvnakne rundt i sentrum med barn med neseblod på slep.   Foto: Catharina Wandrup

nyheter

Samme dag lanserte de også en musikkvideo med låten. Med utgangspunkt i ei facebookside med bare 500 følgere har videoen blitt spilt av mer enn 10.000 ganger på 15 timer, står det i en pressemelding.

Se videoen lenger ned på denne siden

Mens Festspillene gikk sin vante gang tagget de på biler, satte fyr på ting, og spradet halvnakne rundt i sentrum med barn med neseblod på slep. Nå blir resultatet svert godt mottatt på sosiale medier.

– Helt overveldende, mener Nikoline Spjelkavik (Andøy) og Victoria Røising (Fredrikstad) som er vokalistene i det bandet har hatt med seg filmfotograf Catharina Wandrup (Oslo) på prosjektet.

– 10.000 på 15 timer er langt mer enn vi turte håpe på. Vi følger band som har 100 ganger flere følgere enn oss på Facebook og som bruker lengre tid på å nå slike tall. Vi tror det har mye å si at mer enn 60 så langt har delt videoen på sine egne sider. Dette er vi takknemlige for, sier Nikline Spjelkavik.

Historia bak

– Vi var så heldige å bli spurt om å være instruktører på NUK (ny ung kunst) under Festspillene, og takket ja på den betingelsen at ungdommene kunne være med som skuespillere i musikkvideoen vår. Det er vi veldig glad for. Ungdommene fra Harstad og omegn har gjort en fantastisk innsats, og er modige som har turt å være med, sier Victoria.

Nikoline og Victoria som driver teaterkompaniet Lost and Found producions var ikke på Festspillene for første gang i år.

I 2016 hadde de sammen med Svein Spjelkavik regi på åpningsseremonien, og ansvar for massekoreografien inspirert av Nord-Koreas pikselkunst. I fjor gjestet de med KviskreKlan, ett av ungkunstprosjektene.

De to visste godt hva de kom til når de bestemte seg for Harstad som bakteppe for musikkvideoen.

Det ble filmet i Generalhagen, i Bertheussenteret og tilhørende parkeringshus, på kaia, på Thon Hotel og i diverse bakgårder.

Dystopiske Harstad

– Vi søkte et dystopisk univers, et typisk sted hvor du må få ting til å skje selv, om det i det hele tatt skal skje noe. Det blir ikke helt rett å si det om Harstad, og særlig ikke under Festspillene. Men Harstad sentrum kan ha den litt spøkelsesaktige tomheten om du filmer på natten i et tomt butikklokale, for eksempel, sier Nikoline

Bandet «Different Kinds of Stars», som for øvrig bare later som om de er et band, slapp singelen «Robbery», 8. juli. Hele albumet kommer senere på året.

Bandet oppsto da Spjelkavik og Røising skulle lage sin avgangsforestilling ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad i 2016. De to som egentlig studerte til å bli skuespillere var etter 3 år på scenekunstutdannelse var lei av teater, og med det ble Different Kinds of Stars til–en forestilling omtalt som alt fra opera og musikal, til rein og skjær Punk. I “bandet” spiller Ulf Knudsen fra Betong Hysteria og Sister Rain gitar, Henry Solstrand bass og Johanna Holt Kleive trommer.

Gåte-hjelp

– Når vi først later som om vi er rockestjerner må vi jo ta det på alvor. Med god hjelp fra vår musikalske mentor og senere plateprodusent Magnus Børmark (fra blant annet Gåte og 22), fikk vi en deal med et av landets råeste studio hos Christer Cedeberg i Kristiansand.

– Der trampet vi gjennom 10 låter på tre dager, og resultatet er plata som kommer», sier Victoria.

– Dette har vi gledet oss til å vise folket. Vi har vært spesielt spente på hva Harstadværingene kom til å si om musikkvideoen. Det skjer kanskje mye spenstig under Festspillene i Nord-Norge, men jeg vil tro at det vi drev med parallelt, og underground var på en egen hardcore-skala. Det er stor stas at det nå strømmer inn heiarop fra hele landet. Også fra Harstad, ler Nikoline.