I Harstad var det sterk juni med prisvekst på 4,4 prosent mot samme tid i fjor. Likevel et fall over siste 6 måneder.

– Lokalt har vi en sterk juni målt opp mot samme tid i fjor. Juni har 1 salg mer en samme tid i fjor, dette tross at fotball VM utfordrer visningstallene, sier Odd Sverre Holte, daglig leder/Eiendomsmegler ved DnB Eiendom Harstad.

– Boligprisene første halvår er likevel 0,6 prosent lavere samtidig som det ble solgt færre eiendommer enn første halvår i fjor. Med mange boliger i markedet er det grunn til å tro at prisene flater ut, melder Holte.

Trenden etter årsskiftet har vært sterk, og i tidligere år hvor vi har sett det samme, har vi fått et lite fall på sommeren. Da vi så antallet boliger som rant ut på markedet i mai spådde vi nettopp denne effekten. Juni ble med andre ord akkurat som ventet.

– Det er lagt ut mange boliger for salg i løpet av måneden, men med så godt salg går vi inn i juli med et balansert tilbud. I juni ble det solgt 59 eiendommer i Harstad, noe som er likt med juni i fjor. Dette til tross for av både Festspill og fotball VM utfordrer besøkstallene på visningene.

Et mer dempet prisnivå i hele landet – men Harstad overrasker, opplyser Holte.

– Det tok i gjennomsnitt 38 dager å selge en bolig i juni noe som også ligger innenfor normalen for måneden. Raskest salgstid i de store byene hadde Oslo og tregest salgstid hadde Kristiansand med 69 dager. Av mellomstore byer overrasker Harstad med rask salgstid på 21 dager.

Av de store byene hadde Bergen minst nedgang i prisene, størst nedgang hadde Follo med -1,8 prosent. Svakest 12 måneders vekst har Romerike med en nedgang på -0,9 prosent, mens Hamar m/Stange har den sterkeste utviklingen med en oppgang på 5,6 prosent. Harstad viser kvantesprang i nedgang fra mai måned med gjennomsnittspris på kr 29.432,- ned til kr 26.151,- i juni, det vi si en nedgang på 12,4 %. Uansett står gjennomsnittsprisen seg godt fra juni i år mot juni i fjor med vekst på 4,4 %.