Rul(l) er i rosa under Tour de Andørja:

Nord-Norges største damelag

Harstad Cykleklubb ønsker flere jenter ut på landeveissykkel, og har startet prosjektet «Jenter på hjul».

KLAR: Nå er det kun få dager igjen til rittet, Tour de Andørja, som går fra Mjøsundbrua til Engenes, og 15 av damene i «jenter på hjul» er påmeldt. De sykler i en rosa variant av HCK-trøya. Foto: Inge Balswick  Foto: Inge Balswick

OPPLADNING: Harstad Cykleklubb ønsker flere jenter ut på landeveissykkel, og har startet prosjektet «Jenter på hjul». De ukentlige treningsturene med «Jenterunden» rundt Kvæfjord (47 km) er det godt oppmøte på opp til 20 damer. Foto: Inge Balwick  Foto: Inge Balwick

nyheter

Etter et (h) juletreff i desember i fjor bestemte jentene seg for årets mål; å sykle sammen som lag på Tour de Andørja.

Nå er det kun få dager igjen til rittet, som går fra Mjøsundbrua til Engenes, og 15 av damene i «jenter på hjul» er påmeldte. De sykler i en rosa variant av HCK-trøya, melder Bjørn Tore Woll, på vegne av styret i klubben

Initiativtakerne Silje Gry Hanssen og Ingrid Skjønhaug er veldig fornøyd med responsen.

– Jenter på hjul» har vekket interesse blant eksisterende medlemmer i klubben, og mange nye damefjes har kommet til. Gruppen er opprettet i regi av Harstad Cykleklubb, men er åpen for alle. Her er det være lav terskel for å bli med, og sykkelglede står i fokus. Facebookgruppen har hele 117 medlemmer, og på de ukentlige treningsturene med «Jenterunden» rundt Kvæfjord (47 km) er det godt oppmøte på opp til 20 damer, melder Skjønhaug.

Styret i Harstad Cykleklubb kjenner ikke til at så mange damer har stilt som lag på et Nord-Norsk ritt før.

Norges Cykleforbund (NCF) har som målsetting å doble antall jenter i sykkelsporten fram mot 2020, og følger interessert med på «jenter på hjul» i Harstad. Klubben har mottatt støtte fra NCF sentralt, som omtaler prosjektet som spennende.