Amundsens oppsigelse ble behandlet i kommunestyret nylig. Som Harstad Tidende har skrevet tidligere har Amundsen fått jobb som økonomidirektør i Sognekraft på Vestlandet, og tar med seg familien og flytter vestover, da mannen hennes også har fått jobb i Sogn og Fjordane. I avskjedsintervjuet la Amundsen ikke skjul på at hun ønsket en større og mer robust kommune, enn den planlagte sammenslåingen mellom Tjeldsund og Skånland.

Les mer: Rådmannen sier opp og flytter

Konstituerte Lindahl

Kommunestyret i Tjeldsund har bestemt at når Amundsen fratrer, så skal Kristina Lindahl overta. Hun jobber i dag som personalansvarlig i Tjeldsund kommune.

– Jeg gleder meg veldig. Dette blir spennende. Jeg har jo jobbet mange år i kommunen, så jeg kjenner organisasjonen godt, sier Kristina Lindahl, i en kommentar til Harstad Tidende.

Hun har akkurat kommet fra ferie, og tiltrer formelt ikke ennå, så hun vil bruke tida fremover til å sette seg inn i jobben.

Fra Sverige

Lindahl har ingen erfaring som rådmann, men har jobbet med personal i sentraladministrasjonen siden 2006. Hun begynte i Tjeldsund kommune som arbeidsplassutvikler i 2002/2003. Lindahl kommer opprinnelig fra Malmö, og har beholdt den svenske dialekten etter over 20 år i Norge.

Ifølge vedtaket fra kommunestyret er planen at Lindahl skal jobbe som konstituert rådmann, inntil rådmann for ny kommune overtar i løpet av neste år.

– Konstituert rådmann gis samtidig i oppdrag å tilsette nødvendig personell i sin nåværende stilling og for øvrig hva behovet tilsier i administrasjonen fram til prosjektrådmann Torbjørn Simonsen i løpet av 2019 overtar som rådmann for Tjeldsund 2020, heter det i vedtaket.

Kommunesammenslåing

Fra 1. januar 2020 skal Tjeldsund kommune slå seg sammen med Skånland kommune, under navnet Tjeldsund kommune.

Les også: Ansetter ny rådmann