Torsdag kveld fortalte Festspill-produsent Vegard Krane at fire politimenn i sivil, med batong i beltet, avbrøt ei barneforestilling i SNN-parken for å avkreve identifikasjon av kunstnerne på jobb.

- Flaut og veldig ubehagelig, sa produsent Vegard Krane.

Til Harstad Tidende sier Politiinspektør Per Øyvind Skogmo ved Felles enhet for utlending, forvaltning og sivil rettspleie i Troms politidistrikt, at de ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen.

– Det blir fremstilt som at våre folk avbrøt kunstnere på jobb for å avkreve disse for ID-papirer. Dette stemmer ikke overens med den versjonen våre fire på jobb har av hendelsen, sier Skogmo.

Les også: - Politi brøt inn i barneforestilling og avkrevde ID fra slovenske kunstnere

– Avklare nødvendige tillatelser

Politiet var var onsdag delaktig i en felles koordinert kontroll i Harstad sammen med Skatteetaten, Nav og Arbeidstilsynet. Der oppsøkte politiet det aktuelle området fordi de visste at en rekke utenlandske statsborgere var til stede.

– Formålet med kontrollen fra politiet sin side var å kontrollere personer i arbeid for å avklare om de hadde de nødvendige tillatelser for å arbeide og oppholde seg i Norge, opplyser Skogmo.

– Ingen intensjon å bryte inn

Politiet forteller at de så tre personer av utenlandsk opprinnelse som står og snakker sammen i et resepsjonsområde, og tok kontakt med disse tre for en ID- sjekk. De var ikke aktive med noen forestilling da.

– De sa at de hadde en forestilling her, og da vi ble gjort oppmerksom på dette, sa vi at vi kunne vente med ID-sjekken til de var ferdig med forestillingen. Vi hadde overhodet ingen intensjon om å bryte inn i forstillingen.

– Da tar en av dem som blir kontrollert en mikrofon og sier at politiet er her. Det som videre skjedde var egne valg som de selv får svare for, sier Skogmo.

– Opptre diskret

Han forstår at det kan oppfattes som at politiet var skyld i dette i og med at en av skuespillerne gikk opp på scenen og sa at politiet er på stedet for å sjekke ID-papirer.

– Men vi ga klart uttrykk for at det var uproblematisk for oss å vente til forestillingen var ferdig.

Hensikten med ID-sjekken var å opptre så diskre som mulig, og at det hele skulle være over på kort tid, sier Skogmo.

– Jeg beklager dersom denne hendelsen har vært med på å forstyrre Festspillene i Nord- Norge. Det var aldri vår hensikt å ødelegge for noen, sier han.

avviser: Per Øyvind Skogmo avviser at politiet avbrøt barneforestillingen. – Vi sa til dem at de bare skulle gjennomføre den, og at vi kunne ta ID- sjekken etter forestillingen, sier han. Foto: Politiet Foto: politiet