NAV melder at det ved utgangen av juni måned er totalt 1.323 helt ledige i Troms, derav 506 kvinner og 817 menn.

"Dette utgjør 1,5 prosent av arbeidsstyrken i fylket og er en nedgang på 20 prosent, eller 332 personer, sammenlignet med samme måned i fjor. For landet for øvrig er ledigheten på 2,2 prosent." skriver NAV i en melding til Harstad Tidende.

Jevnt over er det nedgang i ledigheten i alle aldersgrupper. Den største nedgangen finner vi hos de unge under 30 år.

Langtidsledige

– Selv om ledigheten er lav og går ned i alle aldersgrupper, ser vi i NAV med bekymring på at 47 prosent av de arbeidsledige i fylket har vært ledige i halvt år eller mer. Det gode arbeidsmarkedet i fylket gir samtidig muligheter for unge med hull i CVen til å komme seg inn på arbeidsmarkedet, sier fylkesdirektør i NAV Troms, Grete Kristoffersen.

God tilgang på ledige stillinger

Det er registrert 1.054 ledige stillinger i Troms i juni i år som representerer en økning på 11 prosent fra samme måned i fjor. 244 av disse er innen helse, pleie og omsorgssektoren, 147 innen undervisning og 110 innen bygg og anlegg.

Lavest og høyest ledighet

Lavest ledighet har kommunene Storfjord (0,4 %), Målselv/Bardu (0,8 %) og Tromsø (1,2 %). Høyest ledighet finner vi i Kvænangen (6,0 % mye grunnet permitteringer ved lakseslakteriet til Marine Harvest), Torsken (3,5 %) og Skånland (2,8 %). Fylkets to mest folkerike kommuner, Tromsø og Harstad, har en ledighet på henholdsvis 1,2 og 1,8 prosent.

Troms har landets tredje laveste ledighet med 1,5 prosent, kun slått av Sogn og Fjordane 1,3 prosent og Oppland 1,4 prosent. Våre nabofylker Finnmark har en ledighet på 2,7 prosent, og Nordland har en ledighet på 1,7 prosent.