Da rådmann Hugo Thode Hansen for en tid tilbake satte i gang en prosess for å se på plassbehovene i rådhus 1 og 1b, signaliserte Dalsegg at kemnerenheten var villige til å flytte.

Faglig samarbeid

– Vi ga tilbakemelding at vi var fleksible og kunne flytte internt eller til andre lokaler i byen.

– Tilfeldighetene ville at regnskap – og revisjonsfirma BDO skulle ut av lokalene i Fjordgata 14.

– For oss passet det prefekt å kunne flytte hit, med Skatteetaten som nærmeste nabo. Vi har faglig en del samarbeid med denne etaten, blant annet knyttet til arbeidsgiverkontroll og den årlige skatteavregningen, sier Dalsegg.

Skatteoppgjøret kommer onsdag

Kemnerenheten har i en årrekke holdt til i lokaler i gamle rådhus 1b. Fortsatt er det mange som henvender seg dit med ulike spørsmål knyttet til skatt og økonomi.

– Kanskje har vi ikke vært flink nok til å informere om flyttingen, men i og med at årets skatteoppgjør kommer ut onsdag, passet det å gå ut med det nå, sier Dalsegg.

– Da vil de som har behov for å møte oss ansikt til ansikt nå finne oss i våre lokaler i Fjordgata med inngang fra Verftsgata

– Men det er viktig å understreke i forbindelse med skatteoppgjøret at de som ikke får oppgjør på dette utlegget ikke trenger å ta kontakt med oss nå. Vi vil fortløpende kjøre utlegg fram mot slutten av oktober, og det er ikke mulig for oss å svare den enkelte når deres oppgjør kommer, sier hun.

På topp i kommunen

Kemnerkontoret i Harstad har i dag 10 ansatte. To av disse har ansvar for oppfølging av kommunale inkassokrav, det vil si regninger som ikke blir betalt ved hovedforfall.

– Den øvrige staben tar seg av innkreving av skatt, skatteregnskap og arbeidsgiverkontroll. I tillegg kommer administrative oppgaver tilknyttet kemner- og enhetslederfunksjonen.

– Jeg er så heldig å få lede en utrolig dyktig og rutinert stab. Vi har nesten ingen gjennomtrekk, sist nyansatte kom i 2011.

– Vi ligger også på topp i kommunen i forhold til frisknærvær, da vi i 2017 kun hadde 2,7 prosent sykefravær, som i første kvartal i år er redusert til 0,8 prosent.

– Det vitner om ansatte som trives på jobb, og som forhåpentlig vil trives like godt i de nye lokalene våre, sier Merete Dalsegg.

samlokalisert: Merete Dalsegg er godt fornøyd med at kemnerenheten nå er lokalisert i samme bygg som Skatteetaten. Foto: Andreas Isachsen