Brannvesenet så voldsom røyk, og rykket ut til stedet allerede før alarmen gikk, for å sjekke ut hva som var på ferde. Brannsjef Ove Frantzen uttalte til Harstad Tidende at murkonstruksjonen i garasjen sørget for at det ikke gikk verre.

– Selv om vi var meget raskt i gang med slokkingen, frykter jeg langt større omfang hvis bygningen hadde vært ført opp i et annet materiale, poengterte han.

Innsatsleder Stig Andersen ved Harstad politistasjon sa følgende:

– Ingen personer kom til skade, det var ikke bil i garasjen, men det var mye brennbart materiell. Alt var utbrent.

Nå er saken ferdig etterforsket og videresendt politijurist. Påtalemakten vurderer om det er behov for reaksjoner fra samfunnets side etter brannen.

– Vi har konkludert med at det tok fyr i en søppelbøtte som sto ved inngangspartiet til garasjen, opplyser etterforskningsleder Morten Hole.

– Hvorfor tok det egentlig fyr i selve bøtta?

– Vi ønsker ikke å kommentere detaljer i saken. Disse har politijuristen fått, og det er opp til vedkommende om det blir en straffereaksjon, sier Hole.

9. mai brant det også i en enebolig i Tovik. Politiet sier brannårsaken er ullen.

– Det tok fyr i en bordkledning på yttersiden av huset. Boligen var på det tidspunktet utleid, og det var bare utleier som var til stede. Brannen ble oppdaget av tilfeldig forbipasserende. Nøyaktig hva som forårsaket brannen er litt uklart. Denne saken er også sendt over til påtale, forteller Morten Hole.