Etter ni år med tilholdssted i Storgata 9 lukker Lykke & Lukas dørene for godt.

Butikken så dagens lys første gang 2. april 2009.

Dårlig omsetning

Butikken har tre og et halvt årsverk, fordelt på syv ansatte. Daglig leder på Lykke & Lukas, Line Ravn Munkvold, forteller til Harstad Tidende at omsetningen er årsaken til at butikken «legger inn årene».

– Vi har drevet butikken i ni år og det har vært opp- og nedturer hele tiden. I det siste har vi hatt en lengre periode som har vært ekstra tøff, sier hun.

Munkvold legger til:

– Vi gikk veldig mye ned i omsetning i 2017. Da blir det vanskelig å se stabilitet på et lavere nivå. Vi har jobbet knallgodt i mange år. Det som vi trodde var en liten glipp i 2017, viste seg å bli realitet også inn i 2018, forteller hun.

– Et stort tap for byen

I kommentarfeltet på Facebook-siden til Lykke & Lukas er mange fortvilet over den tunge beskjeden:

– Et stort tap for byen! Den mest estetiske butikken med de fineste klærne, beste kaffen og deiligste søtsakene, skriver en kvinne.

– Så utrolig trist. Det blir et stort savn, skriver en annen kvinne.

Munkvold legger ikke skjul på at kommentarene betyr mye i en stund som dette.

– Det er veldig rørende å se at så mange bryr seg. Vi har jobbet kjempehardt alle ni år. Kjempet med nebb og klør. Harstadværingene har uttrykt at de er glade i oss. Vi har fått meldinger og telefoner fra kjente og ukjente. Det er veldig rørende og betyr mye.

Ulike tiltak

Daglig leder sier at det har blitt snudd mange steiner for å finne effektive løsninger for å få driften opp.

– Vi har innsett at det blir for tøft for oss. Bransjen har tilspisset seg med overetablering og økt konkurranse, som gjør driften vanskelig, sier hun.

ve­mo­dig: Dag­lig le­der på Lyk­ke og Lu­kas, Line Ravn Munk­vold, for­tel­ler at det er trist at en bu­tikk som har ek­si­stert i ni år for­svin­ner fra sent­rum. arkivfoto: an­dre­as Isachsen Foto: Andreas Isachsen