– Pengene skal brukes til beste for innbyggerne, sier en jublende glad Kari-Anne Opsal.

Aps gruppeleder sier kommunen kunne ha spart pengene og satt dem på fond.

– Vi har allerede bra med midler på fond, og vi har god styring på økonomien. Så hvorfor ikke bruke pengene til gode formål når investeringsbehovene er så store, sier Aps gruppeleder Kari-Anne Opsal.

Hun er glad for at befolkningen i nord- og sørbygda endelig får betalt for den belastningen de har med de mange oppdrettsanleggene som ligger ute i fjordene.

Opsal, som også er leder i økonomiutvalget, har allerede planer for hvordan pengene skal brukes. Men først må hun avklare saken med samarbeidspartiene.

20 millioner til bygdene

– Jeg kommer til å foreslå at 20 millioner kroner øremerkes prosjekter i distrikts-Harstad; sørbygda, nordbygda og øyriket. Jeg synes det er rett og rimelig at pengene går tilbake til dem som har fått plagene med å ha oppdrettsanleggene utenfor husdørene, sier Opsal i pressemeldinga.

Hun ser for seg at blant annet bygdelag i nord og sør kan søke formannskapet om penger til prosjekter som kan utvikle bygdene.

Vanskelig sak

– Det å si ja til så mange oppdrettsanlegg som vi har gjort, har vært en av de vanskeligste sakene vi har hatt denne perioden. Harstad kommune er i dag landets 15. største oppdrettskommune. Vi er den største i Nord-Norge, forteller hun i pressemeldinga.

Opsal er fornøyd med at Harstad ser ut til å få over 40 millioner fra Havbruksfondet. Selv hadde hun forventninger om at 18-19 millioner skulle tilfalle Harstad.

– Innvendingene mot oppdrettsanleggene er at det blir svært lite ringvirkninger for kommunen. Nå ser vi at det endelig kommer en hyggelig pengesum på bordet, sier Opsal. Hun understreker at dette er et engangsbeløp.

Barn, unge og veier

– Og hvordan tenker du at de resterende 20 millionene skal brukes?

– Vi bør forsette satsingen på barn og unge. Jeg ser for meg nye fem millioner til de unge. Så tenker jeg at vi bruker resten til å ruste opp de kommunale veiene i hele kommunen vår. Vi har et stort vedlikeholdsetterslep, og har lovet å være i mål med dette innen 2023. Når vi nå kan pøse ut vel 15 millioner kroner til kommunale veier, er vi godt i gang. Og da blir også Fremskrittspartiet i Harstad glad, fleiper Kari-Anne Opsal.