Fredag formiddag gjestet turistskipet Silver Spirit Harstad med rundt 500 passasjerer. Skipet har en kapasitet på 540 personer basert på to personer i hver suite.

– Båten kom inn til Harstad rett etter klokken 10 og forlot byen ved 13.30-tiden. Den var noe forsinket til kai på grunn av forsinkelse med hurtigruten, forteller Jan Erik Kristoffersen, daglig leder ved Visit Harstad.

– Dette er en av tre båter som besøker oss i løpet av en uke. Lørdag morgen kommer Braemar til Harstad. Da blir det nye turer med guidede turer rundt i regionen. Fredag var flere av passasjerene med busstur til Keipen. Noe tåke på toppen der i dag. Det har også vært tur med bålkaffe på Elgsnes, forteller Kristoffersen.

Rundt halvparten av passasjerene velger å dra på tur i regi av Visit Harstad under cruiseanløpene som skjer her i løpet av sommeren. Mange drar på byvandring. Lørdag går det fem busser til Trondeneshalvøya. Der er det mange som skal en tur for å se Adolfkanenonen.

Fredagen båt, Silver Spirit, er nå på vei nordover. Der blant annet Hammerfest et av anløpsstedene. På retur skal båten innom en destinasjon på Vestlandet. Skipet som besøkte Harstad fredag har en lengde på 198,5 meter. Tonnasje på: 36.009.

Båten kan maks ta 540 passasjerer med to personer i hver suite. Mannskapet er på 376 personer på båten som ble renovert i 2009. Om bord finner en flere restauranter og en har et 3.800 kvadratmeter stor spa. 95 prosent av suitene på båten har egen balkong. Om bord finnes det kasino, basseng, boblebad, Spa, treningssenter, bibliotek og mange forskjellige restauranter,

– Lørdag kommer Braemar til Harstad. Da er det ni busser som skal ut på tur med noen av passasjerene. Siden båten ligger fra ni om morgen til klokken sytten om ettermiddagene rekker mange av passasjerene å dra på utflukt og på byvandring på egen hånd, forteller Jan Erik Kristoffersen, som kan melde om mange fornøyde turister.

Visit Harstad og Harstad Havn har gjennom flere år jobbet intenst med å få flere turistskip til å anløpet Harstad. Torsdag i neste uke kommer det et nytt skip til byen.

– I august kommer leilighetsskipet «The World» til Harstad. Da er det bestilt mange turer via Visit Harstad. Blant annet sendes det to busser til Polar Park i Bardu. Vi har også en langtur lokalt med besøk ved Hemmestad Brygge og Trastad Samlinger, forteller Jan Erik Kristoffersen, daglig leder i Visit Harstad.

SKIP: Turistskipet Silver Spirit besøkte Harstad fredag. Lørdag ankommer Braemar byen. Foto: Andreas Isachsen
LANGT: Skipet som besøkte Harstad fredag har en lengde på 198,5 meter. Tonnasje på: 36.009. Foto: Tore Skadal
jobb: Turistskipet Silver Spirit besøkte Harstad mandag. Mannskapet er på 376 personer. Her flikkes det med maling i baugen. Foto: Tore Skadal