– Mannen i slutten av 30-årene er av utenlandsk opprinnelse og har utenlandsk statsborgerskap. Han befant seg i Salangen på drapstidspunktet, men har oppholdt seg utenlands de siste årene. Han ble pågrepet på Gardermoen lufthavn onsdag formiddag i det han ankom landet, sier lensmann og leder for Midt-Troms Andreas Nilsen i Troms politidistrikt, til Svalbardposten.

Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett klokken 10. Rettsmøte går som kontorforretning.

Politiet i Troms skriver i en pressemelding at det er en ny gjennomgang av bevisene i saken og det samlede bevisbildet som gjør at de mener at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for å ha begått drapet.

59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen ble funnet drept og voldtatt i sitt nedbrente hus i Sjøvegan i Salangen kommune i Troms 15. juli 1998.

Etterforskningen har særlig gått på digitalisering av dokumentene i saken for bedre analyse av eksisterende informasjon, gjennomgang av kriminaltekniske bevis, og oppfølging av det såkalte Tyskland-sporet fra sommeren 2017, opplyser politiet.

Tysklands-sporet dreier seg om en irakisk mann i 20-årene som var bosatt i Salangen på drapstidspunktet. Han ble avhørt i juli 1998, kort tid etter drapet. Året etter ønsket politiet å komme i kontakt med ham igjen, men han var da sporløst forsvunnet.