Sweco Norge AS har nå inngått en rammeavtale på byggeledelse for nye Evenes flystasjon. Kontrakten har en verdi på 60 millioner kroner. Forsvarsbygg er godt i gang med utviklingen av Evenes for Forsvaret, og byggeledelse er kritisk for framdrift og kontroll med prosjektet. Sweco stiller med kompetanse på fagingeniører, SHA-koordinator for utførelse, og selve byggeledelsen, skriver partene i en pressemelding.

- Vi kjenner godt til Swecos kompetanse. Byggeprosjektene er allerede i gang. Det kommer i tillegg en rekke prosjekter framover, sier Forsvarsbyggs utbyggingssjef for Evenes flystasjon, John Ommund Syvertsen.

- Dette er et spennende prosjekt, så jeg er veldig glad for at vi vant oppdraget. Flystasjonen vil ha stor betydning for lokalområdet, og det er viktig for oss å bidra til utviklingen her, sier regionleder for Sweco i Narvik, Ingrid Søraas i presseskrivet.

Prosessen var en åpen tilbudskonkurranse med dialog, og det var fire tilbydere. Rammeavtalen vil ha opp til sju års varighet fra kontrakten er signert.

Forsvarsbygg har også inngått en rammeavtale med firmaet Exact Geo Survey AS for sju år innenfor oppmålingsoppdrag knyttet til byggeprosjekt på Evenes samt landet for øvrig.

Anbudet med landmåling er viktig å få på plass for å holde fremdriften på utviklingen av flystasjonen. Rammeavtalen har en anslått verdi til vel 17 millioner kroner eks. mva. skriver Forsvarsbygg i pressemeldingen.