Fredag formiddag var det ekstra mye folk på vandring i Storgata i Harstad. Mange snakket engelsk.

– Det var overraskende mange som var ut i gatene også torsdag. Da var det regn og småkjølig. Det gjelder å kle seg rett, sier Sofie Hartviksen, som var godti gang med å steke pannekaker.

– Jeg er hjemme i Harstad for å jobbe som ekstrahjelp her hos Lykke & Lukas. Jeg har tidligere jobbet her som ekstrahjelp da jeg var skoleelev. Jeg var russ i 2016, forteller Harstad-jenta.

– Etter at jeg gikk ut av videregående skole var jeg ett år inne til førstegangstjeneste i Luftforsvaret. Året i Forsvaret startet i Stavanger og ble avsluttet i Bodø. Jeg synes det var et lærerikt år. Jeg kunne godt tenkt å fortsette der, men en skade stoppet det, sier Hartviksen, som i høst startet opp på geologistudiet i Tromsø.

– Jeg satser på en master i geologi. Derfor har jeg minst fire år igjen å studere, sier studenten fra Harstad, mens hun vender om en ny pannekake til en kunde som er ute for å hente lunsj av det søte slaget.

Folksomt

– Det er flott med så mye mennesker i butikken. Torsdag gikk det i ett fra vi åpnet til vi stengte, sier buntmaker Ellen Henningsen Hellem, som driver Ellens Pelsstudio i Storgata 11.

– Da gikk det ut en del regnjakker og tøfler. I dag er det mange engelsktalene personer innom, forteller hun, mens en amerikanske kvinne er i gang med å prute på prisen til en pelsbit.

Flott start

– Vi har hatt en bra start på sentrumsmarkedet. Torsdag var svært bra og i dag får jeg praktisert engelsken, sier Knut Bendiksen, som ekspederte to amerikanske turister inne i butikken hos «Hjemme hos oss».

– Vi hadde en bra start torsdag. Da var det det mye jakker og sko som forlot våre lokaler, sier Kristian Dale Wågbø, som fredag morgen var godt i gang med å fylle fortauet utenfor Parabolflua opp med forskjellige varer.

Noen steinkast unna kunne en skimte baugen til turistskipet Silver Clooud. Det 150 lange skipet har et mannskap på 222 personer og i underkant av 300 passasjerer.

AMERIKANERE: Knut Bendiksen fikk praktisert engelsken da turister fra turistskipet Silver Cloud var innom «Hjemme hos oss» i Storgata fredag formiddag. Foto: Picasa
UT: – Vi har flyttet ut deler av butikken her under sentrumsmarkedet. Det går mye i turklær og sko i disse dager, sier Kristian Dale Wågbø, som jobber ved Parabolflua i Storgata. Foto: Picasa
VARM: – Regnklær, tøfler og hansker. Det har vært slageren torsdag. I dag er det også mye folk innom butikken, sier buntmaker Ellen Henningsen Hellem, ved Ellens Pelsstudio. Foto: Picasa
FOLKSOMT: Det var folksomt i Storgata fredag formiddag. Foto: Picasa