Det skjedde på Fram, Borkenes under en pause i torsdagens kommunestyremøte.

Stipendet er på 15 000 kroner og er utdelt for 15 gang. Det er Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd som står bak stipendet. Vilde er en av 100 søkere som i år ble tildelt stipendet. Til sammen var det 458 søkere til det nasjonale stipendet. Stipendet ble overrakt av nestleder for kulturskolerådet Linda Liljevangen og ordfører Torbjørn Larsen.

Begynte med kulturskolen

Vilde Øien Karlsen, begynte sin karriere på kulturskolen i Kvæfjord. Som lærer fikk hun Anne Semb, som har betydd mye for Vilde. Hun har gått på musikklinja ved Heggen videregående og har gjennom en årrekke vært aktiv i musikkmiljøet. Hun har hatt ulike oppdrag i kirken og til humanistisk konfirmasjon på Kulturhuset.

Videre har hun vært på en 10 dagers turne i den videregående skolen.

Gode drømmer

Men det er et drømmestipend som Vilde fikk. Og drømmer er det nok av. I drømmene er hun ikke noen egoist. Hun har drømmer om å kunne leve av det hun elsker mest, nemlig musikken. For å oppnå det hun vil, ønsker hun å ta utdanning innen business og management. Dette for å hjelpe andre opp og fram med sin musikk. Hun ønsker også å lære å dirigere kor. Her ser hun muligheter gjennom Festspillenes sommerskole.

Hun ser også muligheter for å reise utenlands og vil reise til Afrika gjennom prosjektet «Moove». For å bidra med egen kunnskap, samtidig som hun får lære om og få inspirasjon fra en helt fremmed kultur.

Hun drømmer også om å få til en lokal stor konsert med lokale artister og talenter.