I jubileumskonserten vil det være 30 unge dansere fra Hastad kulturskole på scenen sammen med 85 korsangere med solister og ett band på 16 musikere. Herav åtte blåsere inkludert.

– Vi har som hovedsamarbeidspartner med Kor i Harstad fått muligheten til å sette opp en ekstra konsert for våre kunder til en meget hyggelig pris. Overskuddet av denne konserten vil vi gi til Harstad kulturskole, sier Håvard Henriksen, som er banksjef privatmarked i DNB Harstad.

– Dette setter vi stor pris på. Vi har i dag en aktiv dansegruppe ved Harstad kulturskole med rundt 400 dansere, sier Linda Liljevangen, avdelingsleder ved Harstad kulturskole.

Bidrar

– Vi er glad for at vi nå har muligheten til å få inn noen ekstra kroner til kulturskolen. Det er penger som kan brukes i nye produksjoner eller det kan gi oss muligheter til å sende medlemmer av kulturskolen på workshop innen dans for å hente ytterligere inspirasjon til danseformidling, sier Liljevangen.

Under forestillingen i høst skal Harstad kulturskole stille med 30 av sine unge og mer rutinerte dansere i forestillingen. De er i aldersgruppen fra 15 år til 19 år.

– De vil være under kyndig veiledning av koreograf Marianne Nordeng. De er allerede i gang med å øve til høstens forestilling, sier Liljevangen, som setter stor pris på at den lokale banken ønsker å gi dem en økonomisk håndsrekning til den daglige driften.

Prosjekt

– Vi er glad for å kunne bruke noen kroner på kultur i Harstad. Det er også en fin mulighet til å gi noe tilbake til våre kunder, ved at vi nå kan sette opp en ekstraforestilling av jubileumskonserten til Kor i Harstad. Billettene som vi vil ha tilgjengelig på fredagens forestilling vil bli lagt ut på jubl.dnb.no når de blir klar for salg, sier Håvard Henriksen, banksjef privatmarked DNB Harstad.

Jubileumsforestillingen til Kor i Harstad samler solister og kormedlemmer fra Mine Damer, Bel Chorus og korsangere fra Hålogaland-regionen. Prosjektet Kor i Harstad runder 20 år og det er Dag Erik Enoksen som er musikalsk leder. Kapellmester Andre Storeng vil ha med seg et band med åtte musikere og åtte blåsere.

I forestillingen vil en finne musikalske innslag fra fem musikaler: Chess, Les Misérables, Miss Saigon, Lion King og Hair, Svein Spjelkavik og Harstad kulturhus vil ha ansvar for regi og scenografi.

I tillegg til forestillingen til DNB fredag 7. september, vil Harstad kulturhus ha to forestillinger lørdag 8. september. Lørdag 15. september blir det to tilsvarende forestillinger ved Kulturfabrikken på Sortland.

EKSTRA: – Vi er glad for at DnB bruker penger på lokal kultur. Og at de setter opp ekstra konsert som gir kulturskolen noen ekstra inntekter, sier Linda Liljevangen, avdelingsleder ved Harstad kulturskole. Her sammen med banksjef privatmarked i DNB Harstad, Håvard Henriksen. Foto: Tore Skadal