Hun har vært ordfører i Harstad siden 2011.

Her er uttalelsen hun startet pressekonferansen med:

Som ordfører i Harstad har jeg verdens beste jobb, eller verv, som det vel heter korrekt.

Jeg har i snart åtte år fått være med og utvikle kommunen, vi har fått økonomien på rett kjøl, vi holder på å fornye infrastrukturen, vi er i gang med sentrumsutviklingen, næringslivet blomstrer, vi har nye skoler og barnehager, vi er Norges første komplette livsgledesertifiserte by, og vi er verdens første friby for forfulgte musikere. Bare for å nevne noe.

Se også: Hele pressekonferansen i opptak

Jeg mener og tror også at Harstad har blitt satt på kartet i mange sammenhenger ute nasjonalt, men også internasjonalt.

Jeg har prøvd å være ordfører for alle, og jeg opplever at vi har hatt et godt arbeidsmiljø i kommunestyret disse årene.

Likefullt har jeg kommet frem til at det er på tide for meg å tenke nytt. Jeg blir ikke yngre med årene, og skal jeg gjøre noe nytt, så må det skje nå. Jeg er et politisk og samfunnsengasjert menneske, og jeg kommer alltid til å være det.

Men tiden er nå moden for å overlate rollen som Harstad Aps førstekandidat til noen andre. Jeg har meddelt nominasjonskomiteen at jeg ikke stiller til gjenvalg som ordførerkandidat for Harstad Ap.

Når denne perioden er over har jeg vært ordfører i åtte fantastiske år, og det har vært aller mest moro! Å få representere en kommune som Harstad har vært veldig fint, og det var ingen selvfølge at en relativt ny østlending i byen skulle få innpass og tillit og bli respektert av harstadværingene så fort som jeg ble. Men du verden så godt jeg har blitt tatt vare på av folk i denne kommunen . Det er verdens beste kommune å være ordfører for.

Også vet jeg - og regner med, at mange vil ta min beslutning til inntekt for Arbeiderpartiets dårlige meningsmålinger og at det er for tøft å være ordfører med nettroll og press på sosiale media, og så videre.

Men jeg kan forsikre dere alle om at dette har ikke hatt innvirkning på min beslutning. Jeg har vært spart for de verste kommentarene på sosiale media og i media generelt, i alle fall som jeg har oppdaget.

Min avgjørelse er jeg kommet frem til over tid, dette handler rett og slett om at tiden er inne for å tenke på veien videre. Ingen er evig ung, ei heller jeg.

For politikk er bare en del av tilværelsen. Og nå skal altså også jeg finne ut hva jeg skal gjøre videre i livet. Barna er voksne og ute av redet, og jeg står ved en skillelinje. Nye tider, nye muligheter.

Jeg har aldri vært redd for utfordringer, så at noe artig dukker opp som jeg skal prøve meg på, det er jeg sikker på det gjør.

Men før den tid har jeg godt og vel et år igjen som ordfører i Harstad, og den tiden skal jeg bruke godt.