Det er 11. gang denne folkefesten går av stabelen, og etter at Skånland kystlag har hatt hovedansvaret i 10 år, har nå Skånland Sportsklubb overtatt stafettpinnen.

Aktiviteter

Leder i arrangementskomiteen, Harald Nygård, forteller at de har som mål å videreføre trivselen og den gode stemninga som Evenskjerdagan er kjent for.

– Vi stenger gata gjennom sentrum for å gjøre plass for de mange utstillere som har meldt sin interesse og de ulike aktivitetene og serveringstilbudene som vi har å by på. Det blir mange aktiviteter for de yngste, blant annet på Skånland folkebibliotek som har åpent hele lørdagen. Skånland Ungdomslag har kafé på ungdomshuset begge dagene, og sportsklubben serverer grillmat ved paviljongen. I klatretårnet på Isbadestranda arrangeres Midnightsun Climbing Challenge på lørdag, og dette tror vi vil trekke mange tilskuere. Som vanlig avsluttes lørdagen med bryggefest på Skånland Kystlags brygge på Fjelldal der bandet «Lille Losjen» sørger for dansemusikken. Kystlaget tilbyr også gratis tur fra Evenskjer til Fjelldal med sin egen båt «Navarn».

Yoga og gakkgakkløp

Søndagens program starter med morgenyoga på Isbadestranda, og etter hvert åpner bodene og kafeen i sentrum. Kystlaget starter semidieselen slik at publikum kan få se og høre en god, gammel båtmotor. Ellers blir det palleløp på Isbadestranda, og i Trøseelva arrangerer Skånlandgolferne «Gakkgakk-løpet» for andre gang.

Ski og svømming

Det er et stort ansvar å påta seg hovedansvaret for Evenskjerdagan, men både lederen for arrangementet, Harald Nygård, og leder for Skånland Sportsklubb, Jørn Myhre, understreker at de gjør det for å opprettholde aktivitetene i klubben.

– De to viktigste aktivitetene er ski og svømming, og dette er tilbud som blant annet aktiviserer veldig mange barn. Vi har et flott løypenett på Breistrand der vi sørger for oppkjørte løyper gjennom hele vinteren, og tirsdagsrennene er populære, og i gjennomsnitt deltar omkring 50 barn på disse.

Penger til sportsklubben

– Etter at vi fikk nytt basseng på Evenskjer i 2012 har aktivitetene i svømmegruppa tatt seg opp, og vi gir nå tilbud som veldig mange benytter seg av. Siden åpninga av det nye bassenget har vi utdanna omkring 20 instruktører og mer enn 30 livreddere som har bidratt til å holde hjulene i gang. Over 100 barn har deltatt på kurs, og nå har vi ukentlig 40 barn på svømmekurs og 20 barn og unge på trening. I tillegg driver vi med folkebad og voksensvømming. Men både ski- og svømmeaktivitetene koster penger, og dugnadsarbeidet vi påtar oss i forbindelse med Evenskjerdagan, skal være med og finansiere disse tilbudene som mange nyter godt av, sier de to lederne.