Han er klar på at Harstad trenger en ledelse som har hendene på rattet.

Gjennomføring

– Harstadpolitikerne jobber generelt godt sammen for byens beste. Vi har en god tone oss imellom. Grunnlaget for et fruktbart samarbeid til Harstads beste ligger der.

– Når det er sagt ser vi nå flere eksempler på manglende gjennomføringsevne. Politisk som administrativt. Ikke minst har dette manifestert seg gjennom den blodfattige sentrumsutviklingen, og forspilte muligheter i sammenheng med Harstadpakken.

– Man kaster bort tid og krefter på trenering og dødfødte prosjekter som Gammelbrygga, i stede for å fokusere på handling. Nøkkelordet i alt dette – er ledelse og en tydelig prioritert retning for arbeidet – sier Mustaparta.

Han vil ha tilrettelegging for nyetableringer, og mener vekst må løftes fram.

Arbeidsplasser

Høyre og Mustaparta er opptatt av de tradisjonelle kommunale ansvarsområdene skole, barnehager og god eldreomsorg. Samtidig stresser partiet at robuste bysamfunn trenger vekst. Et større handlingsrom. I korthet flere mennesker, mer effektiv drift, økonomisk vekst og etablering av nye arbeidsplasser. Ordførerkandidaten har allerede blinket ut ett område han vil se handling på.

– Næring og offentlige tilbud går hånd i hånd. Vi trenger interessante arbeidsplasser for både mann og kvinne. Da er en solid miks av offentlige og private rett medisin. Harstad bør rett og slett være den beste byen i nord å bo og jobbe i.

– Regjeringen har gitt klar beskjed om at flere statlige arbeidsplasser skal ut av Oslo. Disse skal vi i Harstad være med å kjempe om.

– Fylkeshovedstedene Bodø og Tromsø har fått mer enn sin andel. Den politiske ledelsen i Harstad har ikke lykkes på det punktet. Men det kan endres, mener han.

– Med Høyre i regjering og Høyre med ordføreren i Harstad, kan jeg i hvert fall love en åpen korridor mellom vår by og regjeringen, påpeker Mustaparta.

Rasjonell drift

Han vil dessuten ha mer ut av hver krone kommunen bruker i tjenesteproduksjonen.

– Jeg ser for eksempel for meg innsparinger i form av at vi blir bedre i å ta i bruk ny teknologi. Klarer vi å produsere samme tjeneste for mindre penger, kan disse reinvesteres i andre viktige områder for byen, poengterer han.

Noen sammenslåings-hauk når det gjelder kommunene i Sør-Troms, er han ikke.

– Harstads rolle som en konstruktiv storebror i Hålogalands-området skal videreføres. Vi ønsker ikke å tvinge fram noe, selv om vi mener samfunnsutviklingen belønner sterkere enheter.

– Det er viktig å understreke at Høyre ikke står for radikale omlegginger. Våre verktøy er samarbeid, sterk ledelse og ressursutnyttelse. Ikke minst er det essensielt at politikerne og administrasjonen trekker i lag.

– Heldigvis har vi mange dyktige folk i administrasjonen å støtte oss på. Poenget er at politikerne må komme tettere på tjenesteproduksjonen. Når vi vedtar å ta et grep, må det følges opp, både politisk og administrativt.

Ros

Høyremannen registrerte som de fleste andre at Marianne Bremnes gir seg som ordfører etter denne perioden. Harstad Arbeiderparti må stille med en annen kandidat.

– Marianne har stått på både sent og tidlig for harstadsamfunnet. Det skal vi respektere og være takknemlige for.

– Selv om vi slett ikke har vært enig i alt hun har prioritert og gjort, har hun gjort en god figur i selve ordførerrollen, roser Mustaparta.