Prosjektet har som mål å skape bedre bolyst, legge til rette for reiseliv, samt skape et trygt og godt oppvekstmiljø.

Dagen ble markert med aktiviteter og underholdning, hvor starten gikk på Hamnvik handelssted. Her holdt eieren, Einar Johan Dons, foredrag om handelsstedet, og man kunne få omvisning, eller ta seg en kopp kaffe i stedets koselige kafé.

Videre gikk turen opp langs den nye gangveien hvor det er laget kantsteiner lik de som var der i gammel tid. Veien fører opp til sentrum og «Gammelbanken». Her var neste stopp, hvor det ble avduking av et flott kunstverk, laget av Alvin Jensvold. Kunstverket består av et stort panoramabilde, med stedsnavn, slik at man kan se hva de enkelte fjell og steder heter, når man står og beskuer utsikten.

Etter avdukingen gikk ferden videre til torget hvor det er laget et område med sittebenker, lekeplass, basketbane og et sjakkbrett.

Ordfører Dag Sigurd Brustind, utfordret i den forbindelse til lynsjakk. Her fikk han raskt et par unge utfordrere som han fikk bryne seg skikkelig på, samt et spill med en av de voksne iblant publikum.

Ellers stilte både Ibestad hornmusikk og Ibestad gladdans opp med underholdning i det hustrige været, og de som syns det ble for kjølig ute, kunne ta seg en tur inn på Galleri kafé.