Det startet litt i det små i fjor. Nå akter de å vise seg fram

igjen med langt større deltakelse enn fjorårets marked, og lover god stemning og masse spennende tilbud til kundene.

Ellen Bendiksen hos Hjemme Hos Oss, Beate Tande hos Parabolflua og Line Ravn Munkvold hos Lykke og Lukas, satser på godt vær, masse kunder og en kickstart på både Festspillene og sommerværet.

Dufter og smaker

– Alle 15 butikkene i Storgata stiller, og heldigvis er det mange andre av butikkene i sentrum som i år stiller opp på dette markedet som vi er sikre på vil trekke masse kunder til sentrum.

– Markedet starter allerede torsdag og vil pågå fram til lørdag. Flere av butikkene trår til med egne pop-up butikker, det vil si at de flytter noe av virksomheten ut på gateplan, der tilbudene vil florere og miksen mellom dufter og smaker vil møte kundene, sier de tre entusiastisk.

En årlig tradisjon

De håper kundene støtter opp om årets marked som de har hentet inspirasjon til fra andre byer i landet.

– Først og fremst er målet å få til et marked som viser hva sentrumsbutikkene har å tilby.

– Men det er klart vi har skjelt litt til hva for eksempel Bogstadveien i Oslo har gjort. De har over år bygd opp et konsept som har blitt utrolig populært i hovedstaden.

– Får vi dette markedet til å utvikle seg til en årlig tradisjon, er det fullt mulig å skape noe som publikum og kunder ser fram til å ta del i hvert år, sier Bendiksen, Tande og Ravn Munkvold og legger til;

– Gjennom dette markedet skal vi samtidig vise at sentrum lever i beste velgående, at mangfoldet av butikker har et utvalg som ikke finnes andre steder, og at vi er kollegaer som i fellesskap kan samarbeide om å vise fram hva byen har å tilby.

Vi tåler litt ruskevær

De frykter ikke at været skal legge en demper på kundetilstrømmingen til årets marked.

– Været betyr ingenting. Det kan vi ikke gjøre noe med uansett.

– De fleste av oss tåler litt ruskevær, og evner å kle oss etter forholdene. Og så hjelper det med godt humør og god stemning, som vi lover å bidra med, sier de tre ildsjelene.