Oljeflak observert utenfor Andørja

Flaket skal være cirka 100 X 700 meter i omfang, melder politiet i Harstad.

  Foto: Illustrasjon

nyheter

Oppdatert: Oljesølet var ikke oljesøl. Dette oppdaget kystvakta da de dro til området for å sjekke. Les mer her

Opprinnelig sak fra mandag: – Et småfly skal ha sett flaket utenfor Ringnes, og meldte fra til oss om det. Vi har rutinemessig meldt saken videre til Kystverket og Hovedredningssentralen for Nord-Norge, opplyser etterforskningsleder ved Harstad politistasjon, Morten Hole.

– Vi blir varslet hvis det er mistanke om at en båt kan ha gått ned i området. Men forurensningen kommer etter alle solemerker ikke fra en nylig sunken båt.

- Vi overlater dette til Kystverket, det er de som har ansvaret for akutt forurensning, opplyses det fra pressetelefonen ved Hovedredningssentralen.

Kystverket på sin side har akkurat fått meldingen om flaket, og har ikke rukket å sjekke ut saken. Vi blir bedt om å ta kontakt senere.

Hvilken type olje, om det bare er snakk om «film» på overflaten, eller verre forurensning, er det foreløpig ingen som kan bekrefte eller avkrefte.

Klokka 15.25 forsøkte vi igjen å komme i kontakt med Kystverket, men sentralbordet var stengt, og ingen svarte på det oppgitte pressenummeret.


Tenner nye varder

Folkeaksjonen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja tenner lørdag varder for å varsle fortsatt kamp mot olje.

 

Frykter at det ligger tonnevis med militært bly nær drikkevannskilden

Lars Jørgen Høe i Miljøpartiet de Grønne frykter at det ligger tonnevis med bly i nedslagsfeltet til Harstads drikkevannskilde i Storvann Nord.