Mandag formiddag var Kristine Reppen Samuelsen tilbake i blomsterbedet i Generalhagen for nok en sommersesong i Park- og idrettsseksjonen i Harstad kommune.

Denne mandagen jobben hun side om side med Benedicte Bjørnstad (19) fra Kaltdalen i Harstad og Nora Berg Markussen (20).

Kristine er inne i sin tredje sesong med sommerjobb i parkvesenet i byen. Hun er nå i sin andre uke på jobb og skal holde på fram til august.

– Jeg studerer til sivilingeniør i Tromsø. Jeg er inne på femte året i studiet og nærmer meg avslutningen, sier Kristine, som er den eldste i trioen som mandag plantet georginer i bedene i Storgata.

Blomstene skal etter alle solemerker bli stående hele sommeren.

– I tillegg til planting i Storgata og Generalhagen skal det plantes blomster i bedene rundt bussterminalen, forteller hun.

Reppen Samuelsen nærmer seg slutten på sin utdannelse og skal om få år start opp med jobbsøking.

– Jeg ønsker å søke jobb i nord. Jeg er glad i landsdelen og ønsker å jobber og bo i nord, sier 23-åringen fra Medkila i Harstad om sine fremtidsplaner.

Flytter sør

20-årige Nora Berg Markussen er klar for å starte opp på sin studentperiode i sør kommende høst.

– Jeg hadde det siste skoleåret ett år på musikk og dramalinja ved Romerike Folkehøgskole på Jessheim. Det var et spennende år med drama sammen med ungdommer fra hele landet. Vi var vel fem fra Nord-Norge på skolen dette året, forteller 20-åringen.

Hun er hjemme i Harstad for sommerjobb i Harstad kommune. Men til høsten returnerer hun til Østlandet.

– Jeg er kommet inn på et nordisk studium ved Universitetet i Oslo. Det handler om blant annet språk og litteratur. Det er første steg på mine studier, forteller hun.

Ferdig på Rå

– Jeg er akkurat ferdig med siste året på idrettslinja ved Rå videregående skole i Kvæfjord, sier Benedicte Bjørnstad, som mandag var med i trioen som plantet blomster i ett av bedene i Generalhagen.

Hun er inne i sin første sesong med sommerjobb i parkvesenet.

– Jeg er usikker på hva neste år vil bringe. Jeg har søkt på noen studieplasser og vil få svar i juli. Jeg vurderer også om jeg skal ta med ett år med jobb, sier 19-åringen, som bruker mye fritid på familiens hester. Hun kjører også travløp i travparken.

Mandag sørget ungdommene for at noen av byens blomsterbed ble beplantet i god tid foran helgens åpning av Festspillene i Nord-Norge. Dette er noen a oppgavene som de har i løpet av sommerjobben i Harstad kommune. Vedlikehold og klipping av parker er også en del av jobben.

BLOMSTER: Harstad pyntes til fest. Denne trioen klargjorde i bedene i Storgata. Nærmester sitter Benedicte Bjørnstad (19). Bak står Kristine Reppen Samuelsen (23) og bakerst ser vi Nora Berg Markussen (20). Foto: Picasa