I helga delte Øysten Drøsshaug en humoristisk tirade på Facebook med et alvorlig tema.

Han synes det er pinlig at tilreisende tivoli og sirkus henvises til lite egnede områder på Stangnesbasen, og skreiv et åpent brev til ordfører Marianne Bremnes.

- Er det verkelig meningen at byen Harstad kan være bekjent av å tilby det kjipe området nede på Stangnes til omreisende tivoli, slik som nå med Hugo’s?

Drøsshaug sammenligner området som "ei blanding av lagerplass, søppelfylling og et krater. Og det e mildt sagt kaotisk hva gjelder parkering."

- Du kan ikkje være bekjent av å lede en by som tilbyr så elendige og forsmedelige forhold til bl.a tivoli. Jeg oppfordrer deg til å kjøre en tur ned på Stangnes og sjekke sjøl. Komunnen har behov for et område som er tilrettelagt, med toaletter, parkering og ordnede forhold for de som skal bruke og driver tivoli, sirkus, messer, og andre plasskrevende aktiviteter.

- Du trur æ fjåtte Marianne ordfører, men dessverre, æ e faktisk alvorlig.

Får støtte fra ansatte

Harstad Tidende tok mandag en tur ned til området der Hugos holder til. Her sier ansatte at de gjerne kommer nærmere sentrum.

- Vi er innom 20 byer i året, og det er ikke mange steder der vi er lengre unna sentrum enn dette i de seks månedene vi er på reise, sier en mann som bare kaller seg Genek.

Han sier at bakken er ujevn og ikke egnet for rullestoler og folk som er dårlig til beins.

- De som er handicappet har problemer her. Det er også langt å dra hit for mange i Harstad.

Dette svarer ordføreren

I helga har ordfører Marianne Bremnes sett innlegget fra Drøsshaug. Hun svarer han slik:

- Jeg synes slettes ikke dette var noe typisk fjåttpeis-innlegg. Tvert i mot; godt skrevet og godt poengtert. Og ja; det kan godt hende du har rett i det, at vi ikke er flinke nok til å ta i mot messer, sirkus og tivoli. I Tønsberg, hvor jeg har bodd mesteparten av mitt voksne liv, er det et eget messeområde med parker og dammer og plenty av plass til å ta i mot tilreisende store arrangementer. Messeområdet i Tønsberg er viden kjent og et nydelig område å ferdes i året rundt.

- Det skulle vi også kunne hatt i Harstad. Jeg vet bare ikke helt hvor. Der har vi en jobb å gjøre. Kanskje Stangnes er området, eller kanskje vi må på nordsiden av byen.

- Uansett er jeg enig i at vi i alle fall bør gjøre det fint der hvor vi velger å ha det, og at forholdende legges til rette. Jeg tar med meg tilbakemeldingen din tilbake til rådhuset, og så ser vi hva som er mulig å få til. Takk for godt innspill!

Arbeiderne kan i en pause se ned mot kaia på Stangnesbasen. Foto: Lars Richard Olsen