Hun har fulgt alle pålegg fra Harstad kommune, Mattilsynet og veimyndigheten. Likevel mener fylkesmannen at kommunenes vedtak må oppheves, med følgende begrunnelse:

Tiltakshaver må veiledes

«Dersom tiltaket er avhengig av dispensasjon fra fastsatt byggegrense i plan eller veilovens paragraf 29, andre ledd, er det ikke tilstrekkelig at det gis en uttalelse fra veimyndigheten.

Kommunens vedtak oppheves med dette, og sendes tilbake til kommunen for fornyet behandling. Kommunen må veilede tiltakshaver om at det må fremsettes en begrunnet dispensasjonssøknad.

I en dispensasjonsvurdering må kommune for øvrig ta stilling til de ulemper i form av lukt som klagerne har anført i dette tilfellet».

Har investert 100.000 kroner

– Jeg har gjort alt jeg er bedt om. At det foreligger et vedtak fra Fylkesmannen som opphever kommunens positive vedtak fra i fjor, har inntil helt nylig vært fullstendig ukjent for meg.

– Jeg har heller ikke vært kjent med at kommunens vedtak var bli anket til Fylkesmannen, sier Selnes som siden hun overtok av salgsvognen i oktober i fjor har investert om lag 100.000 kroner i ulike tiltak.

Frykter nedleggelse

– Jeg har blant annet investert i ny fettutskiller og et nytt utvendig svært kraftig avtrekk som «skyter» matlukta, som en av naboene har klaget på, langt over taket. I tillegg har jeg kjøpt to innvendige ventilasjonsanlegg med hvert sitt kullfilter, og vogna er koblet til varmt og kaldt vann fra byggets anlegg.

– Jeg trodde derfor alt var på plass, men nå frykter jeg at det kan ende med at jeg må legge ned virksomheten og tre personer mister arbeidet, sier hun.

Bedre enn forventet

– Siden jeg overtok salgsvogna har jeg fått mange nye kunder. Stadig flere elever ved både Seljestad skole og Heggen videregående skole kjøper mat her. Omsetningen har økt jevnt og trutt, og salget har vært langt bedre enn jeg hadde håpet på, sier Vasana Selnes og kommer med en appell til byens politikere.

– La meg beholde livsgrunnlaget, og drømmen jeg har hatt om å drive for meg selv.

avtrekk: Vasana Selnes har blant annet investert i et avtrekk som kaster matlukta over taket for å hindre at den sjenerer naboer. Foto: Andreas Isachsen