Direktør Sverre Utvåg tok oss nylig med på en omvisning i bygget, som er nærmeste nabo til Harstad Tidende. Siden byggestart i mars 2017 har vi ansatte fulgt fremdriften, og mer enn en gang spent lurt på hvordan sluttresultatet ville bli.

Nå har vi fått fasiten.

Bevisste valg av fasade

Ifølge Utvåg er 10 av 15 leilighetene solgt. De fem siste regner han med vil selges rimelig raskt nå som bygget står ferdig.

– Leilighetene er på mellom 50–140 kvadratmeter. De største var de første som ble solgt. De fem som gjenstår har ulik størrelse, men har samme høye kvalitet som de øvrige leilighetene, sier Utvåg som selv har fulgt byggeprosessen tett.

– Entreprenøren Consto har gjort en strålende jobb, og bygget har blitt akkurat slik jeg hadde håpet på. Jeg trenger ikke legge skjul på at jeg er meget stolt over dette bygget.

– Vi valgte helt bevisst en fasade på bygget med et industrielt utseende. Fjordgata er en gammel industrigate, og med Kaarbøverkstedet som nærmeste nabo var dette et naturlig valg, sier Utvåg og legger til:

– Dette er et byutviklingsprosjekt som etter mitt syn bidrar til å skape økt bolyst i sentrum, sier Utvåg.

To tredeler utleid

Omvisningen startet på gateplan, der det blir utleie av næringsarealer, mens andreetasje leies ut til kontorer.

– Vi har vært i dialog med flere mulige leietakere av disse uten at noen avtale er signert, forteller Utvåg. Vi har også muligheten å dele dette lokalet i to, med egen inngang dersom det skulle vise seg nødvendig.

– I kontorlokalene er allerede to tredeler av arealene utleid til bedriften Resight, som i dag holder til i Samasjøen, sier han.

Harstads tak

Leiligheter av ulik størrelse finnes i de neste etasjene. Her er ikke spart på noe, og ifølge Utvåg har de valgt prima kvalitet på alt fra gulv til tak.

Idet vi entrer takterrassen får man med en gang en følelse av å befinne seg på Harstads tak. Storslått 360 graders utsikt og super solgang, bør bidra til at dette tilrettelagte arealet, blir attraktivt for beboerne.