Bakgrunnen er at virksomheten i Harstad skårer høyt på godt, forebyggende arbeidsmiljø, og de har lavt sykefravær.

Betaler til 1,2 millioner

NAV Økonomi pensjon holder til midt i sentrum og har cirka 80 ansatte. De betaler ut alderspensjon og uførepensjon til 1,2 millioner personer i hele landet.

– Vi har holdt til i Harstad siden 2008. Vårt motto er at alle skal trives på jobb, sier Mustaparta. Hun får støtte fra resten av samarbeidsgruppa, tillitsvalgt Eivind Roaldstveit, verneombud Anders Eriksen og kontorsjef Bente Moe

Helt siden enheten ble etablert, har de hatt fokus på trivsel og arbeidsglede på jobb.

– Filosofien vår er at når folk trives, gjør de en god jobb.

Blant de beste

Riktig utbetaling av trygd til rett tid, samt korrekt regnskap, er godt forankret blant medarbeiderne.

– Vi har mange frister som skal overholdes, og derfor er vi helt avhengig av at produksjonen går etter planen, sier de.

Meningsfylte arbeidsoppgaver og godt arbeidsmiljø er viktig, påpeker gruppa.

– Vårt forebyggende arbeid for å utvikle og beholde et godt arbeidsmiljø, har vist resultater. Vi skårer blant de beste i NAV på tilfredshet blant medarbeiderne, og vi har liten turnover, sier hun.

I år er det 10 år siden NAV Økonomi pensjon ble etablert i Harstad. I løpet av disse årene har sykefraværet variert, blant annet fra 7,53 prosent i 2015 til 4,16 prosent i 2016 og til 5,59 prosent i 2017. For april i år var fraværet 4,96 prosent.

Motiverte ansatte

– Vi har satt inn ulike tiltak for å få ned sykefraværet, og for å holde det lavt. Det har gitt gode resultater, sier gruppa

Den nasjonale enheten i Harstad ble nominert til IA-prisen både i 2016 og 2017. I begrunnelsen for nominasjonen sto det blant annet:

– NAV Økonomi pensjon er med sitt fokus og trykk på det helsefremmende og forebyggende arbeidet en foregangsvirksomhet. De fremstår som et IA-fyrtårn, som gjennom kontinuerlig og systematisk arbeid har lyktes i å engasjere og motivere ansatte til å skape en forebyggende og inkluderende kultur.

Unn Mustaparta berømmer det gode samarbeidet med NAV Troms Arbeidslivsenter, og iBedrift/Helse i Arbeid. Alle ansatte på NAV Økonomi pensjon har fått kunnskap om muskel, og skjelettplager samt psykisk helse og arbeid og mulighetene til å være på jobb til tross for sykdom eller plager.

– Et nyttig tilbud som alle bedrifter burde benytte seg av, mener NAV-gruppa.

Workshop

Tirsdag skal representanter fra NAV Økonomi pensjon delta på workshop i Tromsø, sammen med andre virksomheter som har lyktes med arbeidsmiljøet. Her er noen av spørsmålene forskerne ønsker svar på:

* Hvordan har dere jobbet for å identifisere arbeidsmiljøutfordringer?

* Hvilke deler av arbeidsmiljøet har dere prioritert?

* Hvilke tiltak er gjennomført og hva er resultatet?

* Hvordan har tillitsvalgte og ledelsen samarbeidet i dette arbeidet?

* Hva er det som fremmer, og hva er det som hemmer muligheten for et godt partsbasert arbeidsmiljøarbeid hos dere?

* Hvordan samarbeider dere med de lokale myndighetene og arbeidstaker-/arbeidsgiverorganisasjonene på dette feltet?