• I Nordland på Fylkesvei 17 i Stokvågen i Lurøy kommune melder politiet at en lettmotorsykkel har veltet på veien. - Ambulanse og vi er på tur til stedet, sier politiet klokken 2130.

  • Uvær og store bølger gjør at flere båter har stukket av fra sine brygger. -  Vi får mange meldinger om båter som har slitt seg. Vi ber småbåteiere om å sjekke sine farkoster, forteller Nordland politidistrikt klokken 2020 fredag kveld.

  • På Kistrand i Fauske melder politiet at en 18-19 fots cabincruiser har rækt på land. - Båteiere bes sjekke sine båter, sier politiet. Det er for tiden store bølger og en del vind langs kysten.

  • På E10 i Nordland er Gimsøysundbrua stengt med rødt trafikklys på grunn av sterk vind. - Flere bilister respekterer ikke dette og kjører mot rødt lys, forteller politiet. Resultatet er en campingbil som ble blåst inn i autovernet klokken 18. Klokken 1910 melder politiet at brua fremdeles er stengt. - Vi kommer til å bøtelegge bilister som ikke forholder seg til at brua er stengt. Etter en periode bestemte politiet seg for å stenge brua fysisk.

  • En person med bil har kjørt av veien på Riksvei 80 ved Reitan i Nordland. Nødetatene rykket ut til stedet. En mann er hentet ut av bilen. Han skal ha fått lettere skader. Det var ingen flere involverte i utforkjøringen

  • Klokken 1545 melder politiet at en motorsyklist skal ha kjørt inn i en bil bakfra på Heggelia. - Motorsyklisten sier seg uskadd, forteller operasjonssentralen i Troms.

  • Det meldes om husbrann på Ringvassøy fredag rundt klokken 1530. - Nødetatene er på tur til Lanes bofellesskap der bygning står i brann. Det skal ikke være personer i bygget, forteller politiet.

  • Hele 27 bilister skal ha fått forenklet forelegg på Buktamoen i Målselv. 26 kom på grunn av høy fart. Den siste boten ble delt ut på grunn av ulovlig bruk av mobiltelefon. Høyeste målte hastighet på stedet var 82 kilometer i timen.

  • Flere bilister har fått bøter i Nordland. Politiet har også holdt fartskontroll i Fauske i Valnesfjorden. Her ble det delt ut ni forenklede forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 103 kilometer i timen i 80-sonen. Politiet delte denne meldingen rundt klokken 1515.

  • Bilister i Sortland har blitt målt av politiet fredag. Ni personer fikk bøter i Vesterålsgata. Høyeste målte hastighet var 81 kilometer i timen i 60-sonen. Politiet delte resultatet rundt klokken 1315.

Harstad Tidende oppdaterer saken gjennom ettermiddagen og kvelden.

Les også: Dette jobbet politiet med torsdag - Kjørte over kvinne med elrullestol

Les også: Politimeldingene fra onsdag kveld