Kaller inn på teppet om alkoholbruk under fylkestinget

Fylkesordfører i Nordland, Sonja Steen har fått meldinger om overdrevent alkoholbruk blant én eller flere av fylkestingets representanter, skriver NRK Nordland.

Fylkesordfører: Sonja Steen i Nordand. Arkivfoto: Vesteraalens Avis 

nyheter

Tirsdag denne uka kalte hun inn gruppelederne for å informere om situasjonen, og ba dem ta opp den overdrevne alkoholbruken med sine representanter.

– Jeg ba gruppelederne om at de skulle ta opp med sine grupper at vi har fått meldinger om at det har vært overdrevet alkoholforbruk hos enkelte representanter, sier fylkesordfører i Nordland, Sonja Steen til NRK Nordland.

Dette er første gangen Steen har måttet ha et møte om alkoholbruk i fylkestinget. Hun har vært fylkesordfører i syv år.

– Når jeg får slike henvendelser tar jeg de seriøst. Fylkestinget, med sine 45 representanter er en hardtarbeidende gjeng som møtes fem ganger i året. Hvis det er noe som er problematisk er det viktig å si ifra, sier hun.

Flere av gruppelederne i Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet bekrefter møtet, men ingen kjenner seg igjen i det Steen har fått henvendelser om og avkrefter at det er mye fyll. Flere sier til NRK at de i etterkant av møtet med