– Kriminalvakta ved politistasjonen har fått flere henvendelser. Kvinnen er kjent for politiet fra før av.

– Hun har «klapset» til flere andre personer, både etniske nordmenn og mennesker av utenlandsk opprinnelse.

– Det er derfor ingen ting som tyder på det ligger rasistiske motiver bak, sier leder for ordensseksjonen ved Harstad politistasjon, Oddmund Nilsen.

Uforståelig

Hendelsen i Storgata sist fredag ble filmet med et dashbordkamera. Eieren av kameraet ønsker å være anonym, men lot oss få videoen, som ligger ute på ht.no, og har generert mye trafikk og mange kommentarer i sosiale media.

Til Harstad Tidende sa vedkommende etter hendelsen:

– Jeg har aldri sett noe lignende. Det er sånn oppførsel du kan oppleve på en lørdag kveld av fulle folk, ikke på høylys dag.

Vår tipser stoppet bilen på Esso, og sammen med en kompis gikk han tilbake for å høre hvordan det gikk.

Forskrekket

– Jeg trodde først at de kanskje kjente hverandre og at det var tull, men det var det ikke. Gutten (9) som var sammen med kvinnen som ble slått, sa at dama plutselig slo bestemor.

– Kvinnen som ble slått så forskrekket ut. Hun kunne ikke norsk, så jeg fikk ikke snakket med henne, sier tipseren. Han mener det kunne se ut som rasisme, men ville ikke trekke forhastede konklusjoner.

Helseutfordringer

Politiet oppretter nå sak på forholdet.

– Vi regner med å motta en konkret anmeldelse innen kort tid. Så får vi vurdere etter hvert hva vi skal gjøre. Denne kvinnen har klare helsemessige utfordringer.

– På samme tid er selvsagt denne type oppførsel fullstendig uakseptabel, fastslår Nilsen.