På et medlemsmøte i Harstad turlag mandag kveld informerte fortalte ledelsen i laget at TV3 skal pusse opp den gamle Maistua for omtrent 2 millioner kroner.

Det hele får du se i programserien som er blant de mest populære i TV-kanalen. Nyheten kom som en hyggelig overraskelse på medlemsmøtet.

- Vi har prøvd å holde dette hemmelig, sier nestleder Gunn Elin Fedreheim som er nestleder i Harstad turlag. Medlemmene reagerte med applaus.

Maistua er blant de minst besøkte DNT-hyttene i landet. Mens bygget er shabby, er utsikten spektakulær.

Harstad turlag søkte for første gang om å få hytten med i programserien i 2016, men fikk ikke gjennomslag. I starten av dette året søkte Fedreheim i turlaget på nytt, og så begynte ballen å rulle.

Nå venter et stort prosjekt for Harstad turlag og DNT - og Harstad kommune.

Mange er allerede med, blant annet PEAB Bjørn Bygg som donerer arbeidstimer til prosjektet. Også HeliTeam skal bidra. Av de 2 millionene som skal brukes, må turlaget selv bidra med 400.000 kroner. Arbeidet med å finne lokale samarbeidspartnere fortsetter, og det skal søkes støtte, fortalte turlagets ledelse i møtet.

I seks dager i september skal innspillingen foregå i Harstad. Før dette skal det gjøres arbeid av Bjørn Bygg. Fra TV3 og produksjonsselskapet kommer rundt 11-12 personer.

- Det blir et større prosjekt enn det de vanligvis gjør i programmet, sier Fedreheim.

Mye av det programseriens snekkere og arkitekter har planlagt er hemmelig, og selv Harstad turlag vet ikke alt som skal skje.

Etter at arbeidet er ferdig, inviteres byen til folkefest.

- Dette er noe som skal gagne byen også. Ikke bare turlaget, sier Fedreheim. En av grunnene til at TV3 slår på stortromma, er at Den Norske Turistforening fyller 150 år.

Blant samarbeidspartnerne i prosjektet er Rå VGS som skal levere mat. Vizuelli bidrar også. De som hjelper til må belage seg på å havne på TV.

Bygget er modent for en oppussing.

- Ja. Det er ganske shabby, sier Asgeir Hovland, som er turleder og medlem av laget.

Hans Anton Uhre driver hyttetilsun med Maistua.

- Det blir gøy og det trengs å gjøre noe. Stilen er fra 70-tallet, sier han.

I Turlagshuset reagerte medlemmene med applaus da Gunn Elin Fedreheim delte nyheten sammen med Asgeir Hovland og Hans Anton Uhre. Foto: Lars Richard Olsen