St. Olavskor på turné

St. Olavskor, Harstads eneste sykehjemskor, har vært på turné i Tromsø.

koret: Konsertlokalet var fylt av spente tilhørere. St. Olavskor ble ønsket velkommen av fungerende biskop Stig Lægdene og trivselskoordinator Cecilie Olsen. Disse to bidro også som forsanger og solist på konserten. Alle foto: Privat 

godt humør: Humøret var på topp og det var mye latter på reisen. 

applaus: Solisten Ann-Elise Jensvoll høstet stor applaus. 

hotell: I Tromsø sjekket koret og ledsagere inn på hotell Radisson Blu. 

TAKK: En spesiell takk til tre ansatte på Olavgården bosenter: Leder Ellen Johnsen, Kirsti Dybdal og Helga Martinsen, skriver Wolfgang Schmitt. 

nyheter

Torsdag 24. mai var dagen kommet, og spente medlemmer fra St. Olavskoret gikk om bord eller ble kjørt i rullestol på Hurtigruteskipet «Polarlys». Her ble de ønsket velkommen av maskot Alfonso og meg – dirigent Wolfgang Schmitt. Etter å ha spist en god frokost, hadde vi en liten konsert i sjuende etasje for turister om bord. Vi ble godt mottatt og fikk god applaus.

Humøret var på topp og det var mye latter på reisen.

I Tromsø sjekket vi inn på hotell Radisson Blu. Etterpå reiste koret med handikap-bil til Mortensnes sykehjem for å ha første konsert. Konsertlokalet var fylt av spente tilhørere. St. Olavskor ble her ønsket velkommen av fungerende biskop Stig Lægdene og trivselskoordinator Cecilie Olsen. Disse to bidro også som forsanger og solist på konserten.

Det var tre ansatte fra Olavsgården bosenter med i koret og vi hadde med oss Mona Stenhaug Johannessen som sang solo på en sang. I tillegg briljerte Ann-Elise Jensvoll, korets egen solist, med to nordnorske sanger.

Det var tydelig at mange i publikum også var glad i sang og musikk og da passet det også med noen allsanger. Publikum likte det varierte programmet og vi fikk spesielt god respons på sangen «Rock arround the clock» av Bill Haley hvor alle i koret både sang og spilte på instrumenter.

Etter konserten spiste vi nydelig middag og dessert på hotellet. Deretter satt vi sammen og snakket om første dagen som hadde gitt mange gode opplevelser.

Neste dag fortsatte vi med ny konsert på Sør-Tromsøya sykehjem. Også her var det mange som kom for å høre på konserten og da St. Olavskoret sang «Tromsø-sangen» av Carl Dons var det mange som sang med. Det var også en sterk opplevelse da koret sang Mikis Theodorakis «En sang om frihet». Solisten Ann-Elise Jensvoll fikk igjen stor applaus da hun fremførte sangen «Ho Vanna i Vågen» av Arvid Hanssen.

Etter konserten tok vi hurtigbåten tilbake til Harstad. En noe sliten, men lykkelig gjeng ankom Harstad fredag ettermiddag. Her sto handikap-taxien klar for å bringe koret, rullestoler og rullatorer tilbake til Olavsgården.

Jeg vil på vegne av St. Olavskoret få takke alle som med sin støtte finansierte turneen til St. Olavskoret.

I tillegg vil jeg gi en spesiell takk til tre ansatte på Olavgården bosenter. Leder Ellen Johnsen, Kirsti Dybdal og Helga Martinsen som var med på turen. Uten dere hadde ikke denne flotte turen vært gjennomførbar. Deres fokus på glede og verdighet for beboere og andre medlemmer av koret, er med på å gi ekte livsglede. Jeg er en stolt og takknemlig dirigent for at denne turné ble en realitet.

HJERTELIG TAKK!