Politiet: – Dette er uakseptabel adferd

– Så lenge det ikke er snakk om en spøk, er dette uakseptabel adferd, sier leder for ordensavdelingen hos politiet i Harstad, Oddmund Nilsen.

vil kontrollere: Oddmund Nilsen oppfordrer bilistene til å overholde fartsgrensen i Gamle kirkevei, og lover å intensivere kontrollene fremover. Arkivfoto. 

nyheter

Han har studert videoen som Harstad Tidende la ut på nett tirsdag formiddag. Videoen viser ei kvinne som klapser til en mørkhudet kvinne på fortauet i Storgata i Harstad.

– Jeg har aldri sett noe lignende. Det er sånn oppførsel du kan oppleve på en lørdag kveld av fulle folk, ikke på høylys dag, sa tipseren som hadde sikret hendelsen med et dashbordkamera.

– Det er vanskelig å se om personen blir truffet. Ble hun det, er det snakk om en legemsfornærmelse. Og den kan være straffbar og resultere i bot, kommenterer Oddmund Nilsen hos politiet.

Selv om tilfellet i Storgata ikke skulle være en legemsfornærmelse, er den ikke mindre uakseptabel.

– Den skal ikke bagatelliseres. Det er nok ubehagelig for den som utsettes for sånt som dette, sier han.

Det hender at politiet får henvendelser om tilsvarende tildragelser i byen.

– Vi får henvendelser fra folk som klager på hvordan de behandles av andre, men det er ikke veldig ofte. Uansett er det utrolig sjelden at vi får sett slike tilfeller på film, sier Oddmund Nilsen.


Klapset til kvinne på fortauet

Sist fredag ble hendelsen filmet med et dashbordkamera i Storgata i Harstad.