Automatisk skiltgjenkjenning skal sørge for at de reisende slipper å trekke parkeringsbillett i automaten, slipper å betale manuelt og unngår parkeringsbøter, ifølge Avinor.

– Vi ønsker å gjøre reisen enklere for alle som skal ut å reise. Med automatisk skiltgjenkjenning blir det enda enklere å parkere hos oss. Det nye systemet gjør også at det ikke vil bli utstedt parkeringsbøter, siden alle biler blir automatisk registrert. Vi håper det vil være til glede for de som parkerer på våre lufthavner, sier lufthavnsjef Anne Britt Bekken i en pressemelding.

Med det nye systemet vil alle biler som kjører inn på parkeringsplassene bli automatisk registrert, dermed slipper man å trekke parkeringsbillett.

– Vi anbefaler å laste ned appen «Apcoa mobilparkering» og registrere automatisk trekk av betaling. Alternativt kan betaling gjøres på nettsiden mobilparkering.com, sier lufthavnsjefen.

Avgiftsfri parkering

Rett utenfor terminalen kan man stå avgiftsfritt i inntil 10 minutter. Dette for å slippe av eller hente reisende.

Men her understreker lufthavnsjefen at det ikke er meningen at man skal forlate bilen.

— Dette for å sikre god trafikkflyt og forhindre kødannelse foran terminalen. Trenger man å stå lenger enn dette, må vanlig parkering benyttes, forklarer Bekken.

Avinor har jobbet med å skilte så godt som mulig, ettersom nytt system er ukjent for mange.

– Vi håper den nye ordningen blir godt mottatt, avslutter Bekken.

Slik gjøres det

De besøkende kan benytte betalingsautomaten på stedet til å betale for parkeringen. Anbefalt løsning fra Avinor er likevel å benytte mobiltelefonen til å betale. Du skal kunne betale opptil 48 timer etter utkjøring på nettsidene til Apcoa eller via appen. Dette kan gjøres uten å registrere brukerprofil, men ved å registrere profil aktiveres automatisk trekk slik at betalingen går sømløst. Dersom du ikke bruker betalingsautomaten, mobil eller nettløsningene sendes faktura, og det tilkommer da et fakturagebyr.

Dersom du forhåndsreserverer parkeringen på Avinors hjemmesider oppnår du også sømløs parkering, ettersom systemet benytter ditt bilskilt som «innkjøringsbillett» og gjenkjenner at du allerede har reservert og betalt for parkeringen din. Ifølge meldingen fra Avinor trår ny ordning i kraft fra 20. juni. Men man kan laste ned appen og registrere brukerprofil hos Apcoa allerede i dag.

Samme betalingsapp og profil kan brukes for parkering på 30 av Avinors lufthavner.

Les også: Ny taxfree-butikk på Evenes

Stor hotellinteresse på Evenes