Festspillforestilling i Operaen

«Lapp Affair - Unfinished business» som ble satt opp for første gang på Festspillene i Nord-Norge i 2016, skal nå settes opp i Den norske opera.

MESTERLIG Lapp Affair ble en mesterlig opplevelse, både musikalsk, visuelt og tematisk. Alle foto: Steve Nilsen  Foto: Steve Nilsen

nyheter

Forestillingen er sjelden sammenslutning av Sápmis største kunstneriske profiler, tatt initiativ til av Festspillene og Hætta productions. Her sto Mari Boine, Elle Márjá Eira og Sofia Jannok sammen på scenen sammen med Sápmis fremste kunstnere, Máret Ánne Sara og Anders Sunna, på visuals og installasjon.

– Stolt og kompromissløs urkraft møter moderne arktisk pop og elektronika, med politisk brodd, reklamerer Den norske opera.

Forestillingen skal settes opp den 30. september.

Den ble særdeles godt mottatt under premieren i 2016, av både publikum og et samlet kritikerkorps.

Harstad Tidendes anmelder skrev da «man må ha et hjerte hentet fra dypet av permafrosten for å ikke la seg berøre».

Siden premieren i 2016 har forestillingens brennstoff blitt ennå viktigere.

— Dekolonisering, rettighetspolitikk og kulturell appropriasjon har fått en brennende aktualitet i lys av en rekke dramatiske rettsaker i både norsk, finsk og svensk rettssystem. Samisk samtidskunst har synliggjort det politiske bakteppet og krevd oppmerksomhet, lokker operaen i innsalget av forestillingen.

Lapp Affair i Operaen blir en videreutvikling og forsterkning av Festspillenes opprinnelige produksjon.