Harstad-ordfører Marianne Bremnes kunne klippe tråden da den private barnehagen på Stangnes ble åpnet tidlig mandag ettermiddag. Barnehageungene begynte i Furuberget 13. november, men det var først mandag at barnehagen ble offisielt åpnet. Kaker og brus ble tilbydd til de mange foreldrene som møtte opp på åpningsmarkeringen.

– Det var en fantastisk åpning til tross for at været ikke var det beste. Jeg setter pris på at så mange har møtt opp til åpningen. Flere kom tilreisende. Det var hyggelig at ordføreren og eier fra Trygge barnehager holdt taler og overrakt fine gaver, Gro Dahle.

I januar startet Furuberget opp sin femte avdeling, og til høsten får den sin sjette. Furuberget er en del av 175 barnehager under FUS. Barnehagen har i dag til sammen 90 unger.

– Vi har lyse og trivelige lokaler med mange aktivitetsrom som også er tilpasset de aller minste. Uteområdet er fantastisk stort og flott, noe vi er stolte av. I tillegg får vi benyttet oss godt av skog, fjære, idrettsbane og idrettshall som er i nærheten, sier Dahle.

Egen sang

Høydepunktet på åpningen var nok da Sigrun Loe Sparboe fremførte «Alle e best», en låt som handler om Furuberget.

– Å synge var veldig stas. Det er første gang jeg har skrevet en sang helt fra grunnen av på bestilling, men det er noe jeg har likt veldig godt. Fra første dag har vi opplevd å bli tatt godt imot av flotte ansatte her. Jeg prøver å fortelle litt om kjerneversjonene til barnehagen, sier Sparboe, som selv er mamma til to barn som går i Furuberget.

Marianne Bremnes ga under åpninga et maleri av Gratangen-kunstner Alvin Jensvold i gave til barnehagen.

Vil ha traktor

Tre år gamle Amund Ramse Bygland er en av de 90 ungene som kan benytte seg av uteområdet til barnehagen.

– Det er gøy at det er så stort, for da har jeg lange veier å sykle på. Jeg synes det er gøy å leke ute, for da kan jeg sykle på den røde sykkelen. Jeg later som om det er en moped, sier han.

– Har du lyst på en moped når du blir større?

– Ja, og en traktor.

INTERESSE: Både barn og foreldre var på den offisielle åpningen. Furuhagen har fortsatt ledige plasser fra høsten neste år.
SANG: Sigrun Loe Sparboe har skrevet en egen sang til barnehagen. Hun fremførte låten på åpningen.
SYKKELKAMERATER: Amund Ramse Bygland (t.v.) og Kasper Skoglund (4) er glad i Furuhagens uteområde.
LEKESTATIV: Konrad Sparboe Ervik og Edith Sparboe Ervik spiste på sjokoladekake mens de lekte i klatrestativet. Det ble servert både kaker og brus under åpningen.