I samarbeid med Festspillene gir Harstad Tidende en intimkonsert til en heldig fan også under årets festival. I fjor var det Kajander som var premien, men i år er det Ida Maria som skal hjem til en fan for å spille.

Og du skal lete lenge etter å finne en større fan enn Siril Leirvik.

– Jeg har vært på fem konserter før, men jeg har ikke snakket med henne før. Dette blir stas, samtidig som jeg kjenner at jeg blir litt nervøs, sier Leirvik.

41-åringen liker ikke bare artistens musikk.

– Det handler også om hennes holdninger og verdier. Hun har vært åpen rundt problemene hun har hatt med alkohol og rus, sier Leirvik.

Fikk hjelp

Leirvik sier at hun ikke var alene om å melde seg på konkurransen.

– Mange av vennene mine gjorde det også slik at jeg skulle få konserten. Det var en venninne som vant.

Markedssjef i Harstad Tidende, Ramona Hegrenes, sier at hun har fått med seg at Leirvik kanskje er den perfekte vinneren.

– Jeg har fått høre at det ikke er mange som er større fan av Ida Maria i Norge. Vi hadde 120 påmeldte i konkurransen, og det er mange flere enn i fjor. Vi er fornøyde med oppslutningen. Det er er kult å binde kunst og kultur nærmere folket. Dette er viktig for både Festspillene og Harstad Tidende, sier Ramona Hegrenes.

Åpenhjertig

Ida Maria, som heter Børli Sivertsen til etternavn, er fra Nesna og slo gjennom 2007 med sangen Oh my god. Samme år spilte hun på By:Larm og Øyafestivalen.

I etterkant har artisten fortalt at hun slet med store alkoholproblemer da hun ble rockestjerne.

Senere har hun delt sin historie, blant annet i TV2-serien Hver gang vi møtes.

– Jeg var livredd for å bli gravid da jeg drakk som mest. Jeg var på en merkelig måte klar over hvor destruktivt jeg levde og at jeg ikke klarte å ta vare på meg selv, har Ida Maria sagt til TV2 tidligere.

KOMMER: Ida Maria spiller i Nordic Hall under Festspillene i Nord-Norge som starter 23. juni. Artistens konsert holdes 29. juni. Foto: dimitri.no