Han er en av fem som skal sitte i hovedstyret for det sammenslåtte Norsk Takst. I fjor slo NITO Takst og Norges Takseringsforbund seg sammen og etablerte en felles organisasjon for takst menn og takstforetak. Det blir en slagkraftig forening med 1650 takstmenn og foretak.

Rekkedal fra Harstad skal være en viktig brikke i utviklingen av fremtiden.

– Vi går inn i en meget spennende tid. Derfor er det ekstra spennende å kunne være med å påvirke, sier han.

Lite klagesaker

Rekkedal har lang erfaring innen bygg og anlegg, og har vært takstmann i 10 år. Han har i dag to ansatte Robert Jakobsen som er takstmann og Lill-Åse Johansens om er kontorsjef.

– Jeg er den eneste takstmannen i Harstad som har alle autorisasjonene. Men det er eiendom-, næring- og landbrukseiendommer som er det jeg jobber mest med.

Et av målene til den nye foreningen er å få standardiserte rapporter og skjema.

– I dag er det mange som tror de får noe annet enn det de har bestilt. Når alle rapporter er bygd opp etter samme lest vil folk vite hvilket produkt de har bestilt, sier han.

I Harstad er det lite klagesaker i forhold til resten av landet, noe Rekkedal er stolt over.

– Vi har et godt takstkorps i denne regionen, sier han.

Men han påpeker at kvaliteten på takstpersonene er for varierende.

– Gjennom kursing og oppfølging fra forbundet skal kvaliteten heves. Målet er å få ned klagesaker, og gjøre kundene mer trygge på at de får den jobben de har betalt for, sier han.

Mange saker havner i retten

Takstforbundet vil jobbe tett med Forbrukerrådet, Huseiernes Landsforbund og Norges Eiendomsmeglerforbund.

– Kun gjennom et godt samarbeid kan vi heve kvaliteten i alle ledd, sier han.

Mange som kjøper bolig tror de er trygge når de har tegnet boligkjøperforsikring, det stemmer ikke, ifølge Rekkedal.

– Det eneste denne forsikringen dekker er kostnadene til advokat. Resultatet er at saken havner i rettsapparatet, noe som gjør at altfor mange saker blir avgjort med en dom. Selgeren er derimot bedre sikret når de tegner forsikring, sier han.

Visuell vurdering

Han ber folk som skal kjøpe bolig være veldig klar over at en takstmann kan ikke se alt. Han er avhengig av en ærlig selger.

– Vi går ikke inn i veggene for å se etter krypdyr, eller etter andre skjulte feil og mangler. Vi gjør en visuelle vurdering og må stole på det selgeren opplyser, sier Rekkedal.

Staben: Tore Rekkedal (t.h) sammen med takstmann Robert Jakobsen og kontorsjef Lill-Åse Johansen i Rekkedal Takst. Foto: Odd Leif Andreassen