– Akkurat det turte vi ikke spekulere i på forhånd, for man visste jo ikke om vi kom til å vinne. Men nå er det klart at vi må ta en avgjørelse. Det er vel to forskjellige alternativer vi ser for oss. Nå skal vi diskutere saken og bli enige internt, sier Silje Elvenes Liseth og Trude Heimgård sprudlende.

Det ble en konkurranse på kniven mellom Lauvstad velforening fra Andørja, Bergseng velforening og gjengen fra Karlshågen. Alle stilte med hvert sitt lag til konkurranse på torget i Harstad, under direktesendingen til Sommerfesten. En grillhytte var premien. Men først måtte de demonstrere både teknisk innsikt og praktisk sans.

Poenget var å sette sammen en trebenk fra Monter på raskest mulig tid. Karlshågen var desidert raskest ferdig. Men det var helt åpent hvor seieren skulle gå. For arbeidet måtte i tillegg godkjennes av Monter sin fagmann på området. Faktisk var ingen av benkene skrudd helt korrekt sammen. Men firmaet måtte ta noe av det på sin kappe. Lagene fikk nemlig ikke utdelt alt verktøyet de trengte for å skru det korrekt i hop.

Dermed ble Karlshågen i Fjelldal utropt til fortjent vinner.

Det gjaldt å sette sammen en trebenk så raskt som mulig. Foto: Kjell Magne Angelsen
Folkemengden fulgte interessert med under Sommerfesten. Foto: Kjell Magne Angelsen